snsd-tadic-vrhovacProteste u Prijedoru, koji su počeli prošle sedmice, karakteriše činjenica da imaju više zahtjeva uručenih gradskoj upravi, nego ljudi koji se okupljaju pred njenom zgradom, izjavio predsjednik Gradskog odbora /GO/ Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Drago Tadić.

“Protesti u Prijedoru su zloupotreba mogućnosti organzovanja demonstracija. Naručeni su da se prenesu nemiri iz Federacije BiH u Republiku Srpsku. Prema starom receptu i već viđenom scenariju, počinje se ekonomskim nezadovoljstvo, iza toga dolaze stranci, zaboravljaju ekonomske razloge i nameću politička rješenja”, rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naglasio da je Republika Srpska stabilna i da njene institucije funkcionišu, kao i da ona ima načina da se odbrani od svih onih koji žele dovesti do vanrednog stanja.

“Osuđujemo ove apsolutno dirigovane proteste koji za cilj imaju stvaranje nemira, a koji su, na našu sreću, u Republici Srpskoj propali”, dodao je Tadić.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora Dražen Vrhovac rekao je da su demonstracije dirigovane izvana i da se njima nastoje stvoriti anarhija i haos. On smatra da su građani Prijedora zadržali dostojanstvo i prepoznali šta se krije iza svih dešavanja.

“Čestitam svojim sugrađanima i ponosan sam na njih, jer nisu učestvovali u stvaranju anarhije u gradu. Osuđujem demonstracije i ljude koji učestvuju u stvaranju haosa, a sugrađane pozivam da ni ubuduće ne dozvole da ih iko uvuče u marionetsku igru u kojoj bi bili pijuni u rušenju Republike Srpske kao krajnjeg cilja svih demonstracija”, dodao je Vrhovac.

Prema njegovim riječima, zahtjevi koje su demonstranti u Prijedoru uručili gradonačelniku kontradiktorni su i sročeni na brzinu, od smjena svih funkcionera do statusa životinja u azilu.

“To govori da nikom nije ni stalo do realizacije tih zahtjeva, već je cilj stvaranje stalnih tenzija svakodnevnim okupljanjem uz medijsko prisustvo koje im je najbitnije, jer nalogodavci koji stoje iza svega toga traže rezultate za novac koji su uložili u ovaj projekat”, istakao je Vrhovac.

Grupa demonstranata u Prijedoru u ponedjeljak je uručila gradonačelniku Marku Paviću 15 zahtjeva na koje je on najavio odgovore do petka, 14. februara.
SRNA