Manifestacija “Dani zime na Kozari”, 15. po redu, zbog epidemiološke situacije neće biti održana uživo, ali će tim povodom prigodna reportaža biti prikazana sutra na više TV stanica, najavila je direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić.

Reportaža će biti emitovana na RTRS-u 16.15 časova, na K3 u 16.30, na RTV Prijedor u 18.00, na Elta TV u 19.00 i na Televiziji Kozarska Dubica u 20.30 časova.

“Želja nam je bila da se ta kolaž emisija prikaže baš u nedjelju, 31. januara, kada bi inače ovogodišnja privredno-turistička manifestacija bila održana da nije vanredna situacija”, rekla je Ganićeva Srni.

Reportaža obuhvata sva četiri segmenta manifestacije, a to su planinarski marš, ski kup, gastro prezentacije i sportske aktivnosti, kao i retrospektivu prethodnih 14 godina i posvećena je svim učesnicima i onima koji su pomagali da “Dani zime na Kozari” žive.

“Zanimljivosti na koje smo nailazili u toku pripreme su, na primjer, da je tokom 14 održanih sportskih takmičenja čak deset puta pobjeđivala ekipa opštine Kozarska Dubica, da je prijedorska `Bosnamontaža` bila među sponzorima od prve godine do danas, da je ženska pjevačka grupa KUD-a `Knešpolje` iz Kozarske Dubice prvi svoj nastup ikad imala upravo na prvim `Danima zime na Kozari`”, navela je Ganićeva.

Ona je podsjetila da su u početku “Dani zime na Kozari” trajali po tri dana. Prvog dana su se sastajali prvi ljudi lokalnih zajednica koje gravitiraju Kozari i dogovarali korake za razvoj potencijala planine koje bi potom predlagali Vladi Republike Srpske, a nakon velike svjetske ekonomske krize 2008. godine manifestacija je svedena na dva dana, gdje se prvi dan održe planinarski marš i skijaški kup, a drugog gastro i sportska takmičenja i kulturno-zabavni program.

SRNA
Foto – ilustracija