Iako je 2020. godina bila specifična po brojnim ograničenjima koja su prisutna u borbi sa korona virusom, Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor nastavilo je započetu tradiciju.

Naime, najmlađi članovi ovog Udruženja su uoči dolaska 2021. godine obradovani sa novogodišnjim paketićima.

Djecu iz najmlađe folklorne grupe te predškolce iz vaspitno-obrazovnog centra na posljednjim druženjima pred novogodišnje praznike posjetio je Djeda mraz, kao i članove dječijeg hora “Vilenjak”.

S obzirom da su sva djeca u prošloj godini bila dobra, Djeda mraz ih je obradovao paketićima.

-U Udruženju za očuvanje tradicije veliku pažnju poklanjamo radu sa najmlađima. Da je to zaista tako, najbolje govori podatak da su od oko 160 naših članova, čak njih oko 120 djeca od tri do 13 godina starosti. Željeli smo da ih razveselimo prigodnim novogodišnjim poklonima, u ovoj vrlo čudnoj godini punoj izazova – rekao je Željko Šormaz, direktor Udruženja, te zaželio srećnu i uspješnu Novu godinu svim našim sugrađanima.

Iz Udruženja za očuvanje tradicije poručuju će u toku januara napraviti kratku pauzu sa radom, a nakon toga vrijedno nastavljaju sa radom pripremajući nove programe u iščekivanju ublažavanja ili eventualnog ukidanja epidemioloških mjera, kako bi svoj rad prezentovali našim sugrađanima, koji su već postali željni kulturnih dešavanja.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com