Poštovani sugrađani, članovi i simpatizeri Demokratskog narodnog saveza,

Želim da Vam se još jednom obratim, na samom kraju predizborne kampanje za lokalne izbore.

Prije njenog početka sam Vam skrenuo pažnju na način kako će kampanja biti vođena od strane pojedinih političkih subjekata. Rekao sam Vam da će njihovi nastupi biti „politički prljavi i nekorektni”, sazdani na izmišljotinama, lažima i prevarama. I tako je bilo.

Naslušali ste se mnogih obećanja, od kojih se mnoga mogu svrstati u naučnu fantastiku, obećanja koja nisu zasnovana na realnostima našeg življenja i naših prostora.

Mogli ste čuti kandidate koji s ponosom ističu šta će neko umjesto njih uraditi za naš grad. No, svi mi svjedoci smo da je sve što je urađeno u našem gradu, a urađeno je mnogo, urađeno prije svega vlastitim rukama i vlastitom pameću. Siguran sam da će tako biti i u budućnosti.

U svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri sam se naslušao obećanja, ali sam davno shvatio-ko mnogo priča i obećava, malo i slabo radi.

I zato, dragi moji Prijedorčani, članovi i simpatizeri Demokratskog narodnog saveza, podržimo u nedelju kandidate Demokratskog narodnog saveza, koji su dugi niz godina pokazivali i dokazivali kako se uspješno radi, voli i vodi naš grad. Podržimo Dragutina Rodića za gradonačelnika Prijedora i odborničku listu DNS.

S uvjerenjem u pobjedu,
Vaš sugrađanin, Marko Pavić

*zakupljeni sadržaj*