Ljubica Romanić, kćerka poznatog prijedorskog privrednika Željka Romanića, za dlaku je izbjegla tragediju kada su u četvrtak naveče na njen automobil zapucali nepoznati maskirani razbojnici koji su je napali dok se vraćala kući u Omarsku.

Kako saznajemo, djevojka, koja je sa sobom imala oko 1.000 maraka pazara iz lokala koji vodi, opelom se vozila prema kući kada su je oko 23 časa na mračnom dijelu lokalnog puta u mjestu Niševići presrele tri maskirane i naoružane osobe koje su je pokušale zaustaviti.

Razbojnici su joj, kako nezvanično saznajemo, postavili betonski blok na put, a kada je upalila duga svjetla, vidjela je naoružane i maskirane osobe.

Kako je rekao izvor “Nezavisnih”, vidjevši da je u pitanju sačekuša, djevojka je dodala gas kako bi pobjegla, a za njom su razbojnici zapucali, te pogodili zadnji dio vozila, a jedan metak je završio u sicu.

Na svu sreću, ona nije povrijeđena i uspjela je pobjeći napadačima.

Željko Romanić, otac napadnute djevojke, rekao je za “Nezavisne” da je u pitanju pokušaj ubistva jer joj je metak išao direkno u leđa, ali se zaustavio na sicu.

“Ona je skroz izgubljena od šoka, na sreću nije povrijeđena. Nismo imali nikakve prijetnje. Ne znam koji bi mogao biti motiv osim da se otme to nešto para. Kod sebe je imala oko 1.000 KM”, rekao je Romanić, koji je inače vlasnik poznate firme “Peti neplan” iz Omarske.

Ističe da je njegova kćerka napadnuta na dijelu puta gdje nema rasvjete te da je, na sreću, pobjegla i preplašena ga pozvala.

“Pozvali smo policiju, koja je odmah došla i zahvalan sam im na brzoj reakciji”, rekao je Romanić, dodajući da se nada da će slučaj brzo biti rasvijetljen i pronađeni napadači na njegovu kćerku.

Podsjetio je da je njemu i njegovoj porodici prije sedam godina prijećeno kada je Davor Kondić pokušao da mu iznudi 75.000 maraka prijeteći mu čak i otmicom unuka.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor, pripadnici ove uprave u saradnji s kolegama iz Policijske uprave Banjaluka, a pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, rade na pronalasku osoba koje su pokušale razbojništvo.

“Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a policijski službenici preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska izvršioca, utvrđivanja svih okolnosti prijave i rasvjetljavanja krivičnog djela”, naveli su iz policije.

Nezavisne novine