Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 16. do 18.10.2020. godine, realizovane su pojačane planske aktivnosti policijskih službenika u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela, prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, kao i aktivnosti u pogledu kontrole poštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, zajedno sa pripadnicima Jedinice Žandarmerije, izvršili su operativno taktičku mjeru racije u dva ugostiteljska objekta na području grada Prijedora i Kozarske Dubice, kom prilikom je u ugostiteljskom objektu u Prijedoru pronađena i oduzeta smeđa praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin ukupno bruto mase 0,48 grama.

Tokom preduzimanja aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, kod jednog lica iz Prijedora pronađena je i oduzeta zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupno bruto mase 0,49 grama.

Nakon kompletiranja predmeta, nadležnom tužilaštvu i sudu, biće dostavljeni izvještaji za počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i prekršaj po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga.

PU Prijedor
Foto – ilustracija