Gradski odbor Srpske demokratske stranke iz Prijedora obilježio je večeras 30 godina od osnivanja ove partije u gradu na Sani.

Članovi i simpatizeri SDS-a prisustvovali su večeras u selu Marićka kod Prijedora bogosluženju u crkvi Svetog proroka Ilije, nakon kojeg je služen parastos i položeni vijenci na spomen bistu akademija Jovana Raškovića, osnivača ove stranke.

Na ovom mjestu u Marićkoj SDS je u Prijedoru započeo svoj rad i život na ovim terenima. Zahvalni smo Jovanu Raškoviću i svih tadašnjim vizionarima koji su prepoznali tu ideju da se srpstvo mora spasiti i da nam se ne ponovi 1941. godina i to jeste najveći uspjeh Srpske demoratske stranke koja je tada povela tu tešku borbu – rekao je novinarima Milan Tubin, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor.

On je dodao da se zbog aktuelne epidemiološke situacije ova godišnjica ne može proslaviti sa članstvom, ali da to neće izostati sljedeće godine.

Član Predsjedništva SDS-a Republike Srpske Maja Dragojević Stojić istakla je da je Gradski odbor SDS-a večeras posebno srećan što se na ovom mjestu proslavlja 30. rođendan stranke u Prijedoru.

-Ovo je stranka koja je starija od Republike Srpske, koja je stvorila Republiku Srpsku i sve ove godine bila uz naš narod i Republiku Srpsku i to planira i za budućnost uz sve ono što je potrebno za njen opstanak – rekla je Dragojević Stojić.

Treba reći da se uoči Ilindana u porti crkve u Marićkoj održava jedno od najvećih narodnih zborovanja na ovim prostorima, koje je ovog ljeta opravdano izostalo zbog epidemije korona virusa.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com