Četiri osobe uhapšene su u petak u međunarodnoj akciji “Skradin”, u kojoj je tokom dana bilo pronađeno i oduzeto preko 20 kilograma droge, a pronađena je mini laboratorija te zaplijenjena veća količina novca i oružja, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Akcija, koju zajednički sprovode Uprava za organizovani i teški kriminalitet, policijske uprave Prijedor i Banjaluka i jedinica Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji s MUP-om Hrvatske. Akcija i dalje traje.

Kako nam je u petak potvrđeno, preteresi su vršeni na području Banjaluke i Prijedora, a zaplijenjena je veća količina marihuane, skanka, određena količina MDMA, metamfetamina i spida, pronađeni su mini laboratorija te velika količina minsko-eksplozivnih sredstava, vatrenog oružja i novca.

Akcija “Skradin” je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe pa je policija na taj način razbila grupu koja je na širem području Republike Srpske vršila ilegalnu prodaju opojnih droga, ali i minisko-eksplozivnih materija i oružja.

Iz MUP-a RS su nam u petak potvrdili da se akcija “Skradin” realizuje pod nadzorom OJT Banjaluka te su bili u toku pretresi na više lokacija, zbog čega će detalji akcije biti poznati naknadno.

Nezavisne novine
Foto – MUP RS