izlozba ana petrovic (1)U prijedorskoj Galeriji `96, otvorena je izložba radova afirmisane umjetnice iz Kragujevca, Ane Petrović pod nazivom „Slike i neke sitnice“.

“Istina je jedan trenutak koji lovimo u životu, imamo ih par, možda desetine, možda stotine, kako ko i ja sam prenijela na platna i na sve ove upotrebne predmete, trenutak naših malih zadovoljstava”, kazala je Petrovićeva.

Ona je dodala da su joj inspiracija ljubav i zaljubljeni parovi u svakodnevnim situacijama i životu.

Predstavljajući autorku, direktor Galerije Tihomir Ilijašević je da je riječ je o predivnoj umjetnici, duhovitoj čije su slike pune ljubavi, erotike, nježnosti.

“Koliko pozitivne energije ima večeras na ovom mjestu tako da slobodno mogu reći da je ovo jedna od najradosnijih umjetničkih događaja koji je organizovan u ovom izložbenom prostoru“ rekao je Ilijašević.

Slikarka, čija je majka porijeklom iz Potkozarja, provela je nekoliko godina na Mokroj Gori, na poziv poznatog režisera Emira Kusturice, oslikavajući Drvengrad.

Izložbu beogradske umjetnice, otvorio je poznati srpski glumac Mirko Babić i ujak slikarke, čiji su korijeni takođe sa ovih krajeva.

“Ona je krenula ovim putem koji je niko nije radio prije toga. Nije je džabe Kusturica odveo na Drvengrad, da oslikava sve one klupe ormare, stolice, zidove, čuda, to je sve ovaj manir slikarstva”, naveo jeBabić.

Prijedorčani ovu izložbu mogu vidjeti narednih mjesec dana.

Tekst – www.prijedorgrad.org
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – RTRS
izlozba ana petrovic (2) izlozba ana petrovic (3) izlozba ana petrovic (4)