Siniša Saničanin je vodio veliku borbu sa ofanzivnom linijom Partizana, prije svih sa Umarom Sadikom, u finalu Kupa Srbije u kom je Vojvodina stigla do trofeja, drugog u ovom takmičenju u istoriji kluba. U „Staroj Dami“ srpskog fudbalu svi su presrećni i zadovoljni poslije uspjeha na niškom „Čairu“.

– Ovo je velika stvar za nas igrače, stručni štab, sve ljude u klubu, naše navijače i grad Novi Sad. Mislim da nas je Bog nagradio za veliku borbu i trud, te da smo potpuno zasluženo došli do pehara Kupa, drugog u istoriji kluba. Osjećaj je fenomenalan. Meni je ovo prvi trofej u karijeri, nadam se da će ih biti još, ali će ovaj svakako da bude najslađi i najdraži. Vodili smo 2:0, Partizan je izjednačio, ali na kraju smo stigli do pehara poslije penala. Bilo je napeto i uzbudljivo, a smatram da smo zaslužili tu sreću u udarcima sa bijele tačke. Dobro je i to što smo ovim trijumfom preskočili prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope – istakao je Saničanin za „EuroBlic“.

Stameni Prijedorčanin je istakao ogromnu ulogu Nenada Lalatovića, trenera novosadskog kluba.

– O šefu Lalatoviću mogu da kažem sve najbolje. Ima tu harizmu i pod navodnicima ludačku energiju koju uspješno prenosi na nas igrače. Ne mogu zaista da se sjetim svega što nam je rekao pred susret i pred izvođenje penala, ali je sigurno mnogo uticao na to da odigramo veoma dobro i osvojimo Kup. Nevjerovatan je motivator i svakako je zadovoljstvo i velika čast raditi s njim – dodao je 25-godišnji štoper.

Saničanin smatra da Vojvodina u narednoj sezoni može da se upusti u borbu za titulu ukoliko ovaj tim ostane na okupu i dođu dva-tri pojačanja.

– Mislim da smo u posljednjim utakmicama pokazali da zaista posjedujemo kvalitet. Uz to imamo nevjerovatnu hemiju u ekipi, tvrdim da su svi naši igrači veoma dobri momci, a na terenu ginemo jedni za druge. Uz stručni štab na čelu sa šefom Lalatovićem zaista imamo kompaktnu cjelinu. Ne znam šta će da bude u prelaznom roku, ali ukoliko bi ostali na okupu te doveli nekoliko kvalitetnih pojačanja vjerujem da bi naredne sezone mogli da se umiješamo u borbu za titulu.

Nekadašnji fudbaler Rudar Prijedora, banjalučkog Borca i Mladosti iz Lučana je u karijeri išao stepenik po stepenik i nada se da će tako biti ubuduće.

– Imam ugovor sa Vojvodinom još godinu dana, bila bi mi velika čast igrati sa ovim timom u Evropi. Međutim, već postoje neka interesovanja i zaista ne znam šta će da se desi. Ako dođe neka ponuda koja je dobra i za klub i za mene ne bih imao ništa protiv da odem u neku jaču ligu, ali neću ići po svaku cenu. Nadam se da ću jednog dana zaigrati u nekom kvalitetnijem takmičenju, međutim ne mora to da bude odmah. Vojvodini sam svakako zahvalan za sve, igrama u njoj sam zaslužio i poziv u A selekciju BiH, a nažalost zbog korona virusa reprezentativne akcije su odgođene. Nadam se da ću nastaviti sa kvalitetnim partijama i u narednom periodu kako bi poziv opet stigao kada se stanje oko reprezentativnih utakmica normalizuje – završio je Saničanin.

EuroBlic-srpskainfo.com