Odbornici Skupštine grada Prijedora nisu usvojili dnevni red današnje sjednice, nakon čega je predsjednik Skupštine Ajdin Mešić zaključio zasjedanje.

Za dnevni red glasalo je 14 odbornika od prisutnih 26, a bilo je potrebno 16.

Tri odbornika SDS-a Jovana Panić, Sanja Rađenović i Slavko Švraka, kao i odbornik nacionalnih manjina iz SNSD-a Andrija Vukotić najavili su odsustvo, dok je samostalni odbornik Želimir Kos najavio kašnjenje.

Na predloženom dnevnom redu bilo je 37 tačaka, a u toku rasprave o dnevnom redu bilo je predloženo još pet dopuna – tri su bile na prijedlog odbornika DF-a Mirsada Duratovića, a dvije na prijedlog gradonačelnika.

Prijedlozi gradonačelnika odnosili su se na kadrovska rješenja kojima bi kandidati SDS-a bili imenovani na dužnost zamjenika gradonačelnika i za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu grada Prijedora.

Đakovićeve prijedloge danas je podržalo 15 odbornika.

Dosadašnji zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš iz SNSD-a jutros je podnio ostavku, a prethodni načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Rade Rosić, koji je bio prijedlog SNSD-a, razriješen je dužnosti 3. juna.

Skupštinskom zasjedanju kratko su prisustvovali predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor Milan Tubin i član Predsjedništva SDS-a Maja Stojić Dragojević.

Od pet odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora pod Tubinovom kontrolom je jedan, dok četvoro odbornika duže od godinu dana osporavaju zakonitost izbora Tubina na čelo prijedorskog SDS-a.

Oni konstantno pozivaju rukovodstvo SDS-a da se drži Statuta stranke i razriješi unutarstranačku situaciju u ovom gradu, pogotovo što je i sama Dragojevićeva bila član komisije koju je imenovao vrh SDS-a i koja je ustanovila propuste u unutarstranačkim izborima u maju 2019. godine, kada je Tubin reizabran na mjesto predsjednika Gradskog odbora SDS-a Prijedor.

Od ta četiri odbornika, današnjem zasjedanju nisu prisustvovala tri.

SRNA