Policijski službenici Policijske uprave Prijedor prilikom preduzimanja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, dana 05.04.2020. godine u Prijedoru, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Fiat Punto“ u kojem su se nalazila lica R.S. iz Sanskog Mosta i E.V. iz Prijedora, kom prilikom je kod lica R.S. pronađena i oduzeta zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu bruto mase oko 37 grama i jedno pakovanje rizli.

U nastavku aktivnosti, istog dana, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, izvršen je pretres vozila, kuće i pomoćnih prostorija vlasništvo lica E.V., a koje koristi R.S., kom prilikom je pronađena i oduzeta 21 sjemenka koja svojim izgledom asocira na sjemenke indijske konoplje, digitalna vaga, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Oduzeti predmeti deponovani su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta, protiv lica R.S., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija