Opština Oštra Luka pokrenula je pregovarački postupak za dodatne radove na završetku izgradnje objekta Spomen sobe i sale Skupštine opštine sa izvođačem dosadašnjih radova, preduzećem “Univerzal BS” Banjaluka.

Opština već ima potpisan ugovor o radovima na završetku izgradnje ovog objekta, ali se ispostavilo da je neophodno izvršiti i dodatne radove koji nisu bili predviđeni ugovorom.

“S obzirom na to da su dodatni radovi tehnički i ekonomski neodvojivi od osnovnog ugovora, ugovor o izvođenju dodatnih radova će se dodijeliti dobavljaču kojem je dodijeljen osnovni ugovor”, navedeno je u pozivu za dostavljanje početne ponude, uz rok do 25. novembra.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar rekao je danas Srni da je vrijednost novog objekta pola miliona KM, od čega je iz budžeta opštine obezbijeđno 300.000 KM, a iz budžeta Republike Srpske 200.000 KM kroz Vladin program finansiranja prioriteta.

“Ovim će biti okončano uređenje i opremanje objekta, dok za iduću godinu planirano i vanjsko uređenje”, najavio je Stanar.

On je precizirao da će se na prizemlju nalaziti Spomen soba i arhiv Šeste sanske brigade i da će taj prostor biti dodijeljen Boračkoj organizaciji opštine Oštra Luka na korištenje na period od 50 godina.

“Na prvom spratu biće kabinet predsjednika Skupštine opštine i multifunkcionalna sala za održavanje sjednica lokalnog parlamenta, ali i za razne druge sadržaje, javne skupove, predavanja, edukacije i manifestacije, a na drugom spratu biće šest kancelarija koje će biti date na korištenje nevladinim organizacijama koje djeluju u ovoj opštini”, dodao je Stanar.

Izgradnju ovog objekta započela je Boračka organizacija opštine Oštra Luka, ali su radovi stali prije sedam godina. Prije dvije godine Boračka organizacija objekat je prenijela u vlasništvo opštine.

SRNA