Žandarmerija Policijske uprave Prijedor uhapsila je četvoricu nasilnika zbog sumnje da su u utorak uveče u tom gradu brutalno pretukli tri osobe, od kojih je jedna maloljetna, saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacijama, uhapšeni su Dragan Rodić (23), Dragan Davidović (40), Gordan Mrđa (21), svi iz Prijedora, i Dejan Milanović (20) iz Banjaluke.

Motiv da čovjeka pretuku u dvorištu njegove prodične kuće jeste to što je samo kratko prokomentarsao njihovu divlju vožnju automobilom po ulicama Prijedora.

U Policijskoj upravi Prijedor su nam potvrdili da se desio ovaj incident.

– Brzom i efikasnom reakcijom i operativnim radom na terenu, pripadnici Žandarmerije su uhapsili četiri osobe zbog sumnje da su tog dana dana oko 19.20 u Prvomajskoj ulici u Prijedoru izvršili krivično djelo nad tri osobe – rekla je portparol PU Prijedor Vesna Pačariz.

Ona je dodala da se uhapšeni sumnjiče da su tog dana, u dvorištu porodične kuće, fizički napali Prijedorčanina (38) i nanijeli mu teške tjelesne povrede, dok su drugom muškarcu (46) i njegovom maloljetnom sinu nanijeli tjelesne povrede.

Napad

Prema saznanjima Srpskainfo, teško pretučeni Prijedorčanin (38) je u utorak sjedio u dvorištu svoje kuće s bratom (46) i njegovim maloljetnim sinom.

– Tada je ispred njihove kuće velikom brzinom prošao automobil „fiat bravo“ i taj muškarac (38) je samo prokomentarisao njihovu divlju vožnju. On je rekao bratu, „Vidi kako ovi voze, ubiće nečije dijete“ – kaže izvor blizak istrazi.
On je dodao da je očito na „fiatu“ bio otvoren prozor i da su to mladići iz vozila čuli.

– Samo nakon nekoliko trenutka automobil „fait“ se vratio pred njihovu kuću, mladići su izašli iz vozila i odmah počeli da galame na vlasnika i njegovog brata. Galamili su „Ko divlje vozi, ko će ubiti dijete?“ i slične stvari – pojašnjava naš sagovornik.

Hapšenje

Dodaje da su tada mladići iz automobila napali vlasnika kuće i njegovog brata i da su ih tukli čim su stigli.

– Vlasnika kuće (38) su baš brutalno pretukli, ali i njegov brat i bratić su takođe zadobili povrede. Poslije toga su sjeli u automobil i pobjegli. Neko je u međuvremenu pozvao policiju i ubrzo je žandarmerija izašla na ulice Prijedora, pronašla napadače i uhapsila ih – ističe izvor Srpskainfo.

Povrijeđenima je ukazana pomoć u Opštoj bolnici Prijedor, a teško povrijeđeni Prijedorčanin (38) je bio prevezen u UKC Republike Srpske. Zatim je vraćen u Prijedor.

On je na kraju zadržan na liječenju u prijedorskoj bolnici.

Izvještaj tužilaštvu

Portparol PU Prijedor Vesna Pačariz rekla da je o navedenom događaju upoznat tužilac OJT Prijedor.

– Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenih će Tužilaštvu biti podnesen izvještaj zbog krivičnih djela “teška tjelesna povreda” i “tjelesne povrede” – pojasnila je Pačarizova.

EuroBlic-srpskainfo.com