rtvpd-donacijaU okviru projekta „Podrška trajnim rješenjima revidirane strategije za provedbu Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma“, koji finansira EU i UNHCR, u saradnji sa Gradskom upravom Prijedor, porodica Jelice i Željka Janjanina iz Velikog Palančišta dobila je kravu.

Kako je riječ o porodici u kojoj niko ne radi i žive isključivo od poljoprivrede, ova vrijedna donacija i te kako će dobro doći.

„Naša porodica broji osam članova, tri sina i dvoje unučadi. Ne radimo ni ja ni suprug. Krava koju smo dobili, mnogo nam znači“, kaže Jelica koja planira prodavati mlijeko i parama koje zaradi obezbijediti kakvu-takvu egzistenciju svojoj porodici.

Tatjana Marić, šef Odsjeka za unapređenjepoljoprivrede u Gradskoj upravi Prijedor, pojasnila je da se projekat realizujeod januara. U saradnji s Centrom za socijalni rad i NVO sektorom, nakon obilaska terena i anketnih listića, došlo se do 13 korisnika koji su dobili neštood stočnog fonda i
poljoprivredne mehanizacije. U prvoj, ekonomskoj fazi Projekta podijeljeno je 12 junica, nešto sitne stoke, dok se jedan korisnikopredijelio za poljoprivrednu mehanizaciju. Marićeva je dodala da će ovajprojekat biti nastavljen i u naredne tri godine.

RTV Prijedor