Mladi Prijedorčanin Luka Kačavenda potpisao je pristupnicu Fudbalskom klubu Partizan iz Beograda.

Ovaj sedamnaestogodišnjak je posljednje dvije sezone nastupao za novosadsku Vojvodinu sa kojom se nedavno rastao.

-Proveo sam dvije godine u Vojvodini nastupajući za kadetsku i juniorsku selekciju. Sakupio sam preko 40 nastupa i debitovao za prvi tim u prijateljskoj utakmici u februaru mjesecu. Međutim, zbog nekih nefudbalskih stvari van terena koje su se desile u posljednje vrijeme shvatio sam da za mene u Vojvodini nema sreće i budućnosti – priča mladi Prijedorčanin.

Ističe da je posljednjih 15-ak dana bio u rodnom Prijedoru gdje je odmarao, ali i trenirao individualno čekajući rasplet situacije oko novog kluba.

-Bilo je nekoliko poznatih klubova iz regiona koji su se interesovali za mene a na kraju je izbor pao na beogradski Partizan. Danas sam potpisao pristupnicu klubu u prisustvu sekretara Dragana Šušnjara. U narednoj sezoni nastupaću za juniore “crno-bijelih” kod trenera Nenada Brnovića i pod dirigentskom palicom Đorđa Pantića koji je zadužen za rad sa golmanima – potvrdio nam je Kačavenda.

On je dodao da je siguran u brzo uklapanje u novi klub.

Mladi Prijedorčanin će tek krajem godine postati punoljetan a standardni je član U19 reprezentacije BiH.

Lani je sa selekcijom U17 učestvovao na Evropskom prvenstvu u Engleskoj gdje je branio na sve tri utakmice koje je ta selekcija odigrala.

Kačavenda je nastupao za sve selekcije Rudar-Prijedora do one kadetske sa kojom je prije dvije godine osvojio titulu prvaka Omladinske lige BiH.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com