Na današnjoj Izbornoj skupštini Srpske demokratske stranke u Prijedoru, za predsjednika Gradskog odbora ponovo je izabran Milan Tubin.

Od 173 prisutna člana na Skupštni, glasala su 154, od čega su 144 podržala, 8 je bilo protiv a 2 listića su bila nevažeća.

Izabran je i novi Gradski odbor, sa 140 članova za, 2 protiv i 12 nevažećih.

Birani su i delegati za skupštinu SDS-a RS, 142 glasa za, 9 protiv i 3 nevažeća.

Tubin je nakon reizbora rekao da nije imao protivkandidata u skladu sa stranačkim aktima.

-Sanja Rađenović nije dostavila izjavu o kandidaturi, koju nije ni mogla dobiti prije 17. maja, jer je njena kandidatura stigla dan prije, dok kandidat Borislav Marić, koji je danas predložen, nije ni prošao valjanu proceduru putem nekog od mjesnih odbora – rekao je Tubin.

Odgovarajući na pitanje zašto nije bio dozvoljen ulaz šefu Kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora Jovani Panić, koja je i predsjednik Mjesnog odbora Lamovita, Tubin je istakao da ona nije imala akreditaciju i da za rukovodstvo prijedorskog SDS-a ona nije legitiman šef odborničkog kluba već da je to Radenko Stijepić koji je dobio saglasnost stranke da bude imenovan na tu funkciju.

On je najavio da će krenuti u obilazak terena i razgovarati sa ljudima koji su ogorčeni zbog dešavanja u stranci, te da će svima ponuditi saradnju.

-Svi mi volimo SDS, i oni koji su došli juče i oni koji su tu od prije 20 godina i za sve ima mjesta – dodao je Tubin.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com