vece kulturnog stvaralastva-brezicani„Večeri kulturnog stvaralaštva“, koje će tokom zime biti održane u nekoliko prijedorskih sela, organizovane su s ciljem predstavljanja kulturnih stvaralaca, svih generacija.

Ovo je prilika da mladi, ali i oni nešto stariji žitelji naših sela, pokažu svoj talenat iz oblasti kulture, odnosno šta su vrijedno učili i pripremali u godini na izmaku.

U programu manifestacije nastupaju: učenici osnovnih škola, kulturno umjetnička društva,vokalne, etno i izvorne grupe, vokalni solisti, muzičari, orkestri, pjesnici i drugi kulturni stvaraoci.

Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor, koji je, s ciljem oživljavanja i unapređenja društvenog života u našim selima, izgradnjom ili obnavljanjem brojnih objekata mjesnih domova, obezbjedio potrebne uslove u mnogim mjesnim zajednicama.

Prvo „Veče kulturnog stvaralaštva“ održaće se u petak, 12. decembra, od 19 časova, u društvenom domu u Brezičanima.

U programu će učestvovati: učenici OŠ „Jovan Cvijić“ iz Brezičana i područnih odjeljenja u Čejrecima i Donjoj Dragotinji, folklorni ansambl, vokalna grupa, tamburaški i zabavni orkestar KUD „Milan Egić“ i muška izvorna grupa „Potkozarje“.

Voditelj programa je Saša Goronja a ulaz je slobodan.