Tokom posljednjih dana nivo rijeke Sane je porastao i približio se četvrtom metru, što je dovelo do njenog izlijevanja iz korita na pojedinim mjestima.

Može se slobodno reći da je “nastavljena tradicija” jer se Prijedor u ponedjeljak mogao “pohvaliti” da ima ogroman „bazen“, nekoliko puta veći od onog pravog „olimpijskog“.

Naime, s obzirom da je stadion „Poljana“ u blizini rijeke Sane, ali i Bereka, nivo vode je porastao sasvim dovoljno da je ovo igralište bilo mnogo primjerenije za vodene sportove poput plivanja i vaterpola, nego za fudbal.

Kada god se Sana približi kritičnoj tački (420 centimetara), to je sasvim siguran znak da je voda prekrila „travnati tepih“ na ovom prijedorskom stadionu i da od fudbala nema ništa.

Tokom ovog desetljeća ovo je gotovo pa redovna pojava da se “Poljana” u ovakvom stanju nađe nekoliko puta godišnje.

Suvišno je reći da najveću štetu trpe fudbalski klubovi OFK Berek 1975 i FSA Prijedor, ekipe koje koriste ovaj stadion.

Trenutno je u toku zimska pauza, mečevi se ne igraju, ali pripreme za proljetni dio sezone polako kreću.

Međutim, uz vodu tamo gdje joj mjesto nije i činjenicu da svako plavljenje ostavlja posljedice po teren, trpe sportisti i sportski radnici.

Igralište se sve teže “oporavlja” nakon poplava, teren izgleda sve gore, pa ni fudbalerima nije više svejedno kada igraju na “Poljani”.

Ostaje pitanje da li postoji neko rješenje za ovaj problem, jer je iz godine u godinu sve izraženiji.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com