Sanja Erceg (23), članica Stonoteniskog kluba Prijedor i državna seniorska reprezentativka koja i ove godine proglašena za najboljeg sportistu grada na Sani, kaže za SrpskaCafe da se od sporta u BiH, nažalost, ne može živjeti!

– Koliko god voljela sport i željela da ostanem u stonom tenisu, moram reći da se danas, nažalost, od sporta ne može živjeti ni u našem gradu niti, generalno, u državi. Posao je nešto što je zaista neophodno i nadam se da ću konačno početi da radim – kaže ova uspješna sportistkinja koja je apsolvent na Visokoj medicinskoj školi u Prijedoru, smjer zdravstvena njega.

S obzirom da je bila najbolji sportista Prijedora i u 2017. godini, Sanja kaže da nije bilo lako opravdati pomenutu titulu.

– Ipak, nastavila sam sa dobrim rezultatima, a za dobijanje nove titule prevagnuli su dobri rezultati sa ženskom seniorskom reprezentacijom BiH na ekipnom Svjetskom prvenstvu u Švedskoj gdje je malo nedostajalo da se plasiramo u drugu diviziju i budemo među najbolje 32 najbolje svjetske ekipe. Ali, sigurne smo da ćemo u tome uspjeti drugom prilikom – kaže Ercegova.

Ona objašnjava da su treninzi u sportu kojim se bavi mnogo važni jer je u stonom tenisu bitno zadržati osjećaj.

– Važan je svaki pokret i bitno je svaki dan biti u sali. Da biste ostvarili rezultate, stalno morate biti u formi i u pokretu. Važna je i psihička spremnost, posebno u nekim značajnim mečevima, kao i atmosfera u ekipi i pobjednički duh. Stoni tenis je jedan dinamičan i brz sport – navela je Ercegova.

Ona je počela da se bavi stonim tenisom sa svojih osam godina. Zanimljivo, bavila se i atletikom i dva puta je bila prva na Uličnim trkama u Prijedoru. Na “Glasovom” Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske za 2017. godinu bila je na devetom mjestu…

Srpskacafe.com