cjb pd-sms usluga (2)U Centru javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor više od 500 građana aktiviralo je „SMS servis“ za brzu i jednostavnu provjeru statusa ličnih dokumenata u procesu izrade i registracije motornog vozila, te uvid u registar novčanih kazni i stanje kaznenih bodova.

Načelnik CJB Prijedor Vojislav Pelkić rekao je da je cilj uvođenja nove usluge brža, lakša i modernija komunikacija građana i Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

„Pozivam i medije da podrže i promovišu ovu uslugu jer će se njenim zaživljavanjem smanjiti gužve na šalterima i građani neće morati više dolaziti u policiju da provjere informacije koje su im sada dostupne jednostavnim slanjem poruka putem mobilnog telefona“, rekao je Pelkić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je najavio da će CJB Prijedor distribuisati promotivni materijal i uputstva za korištenje novog servisa u svim javnim ustanovama i institucijama i na drugim mjestima velike frekvencije ljudi.

cjb pd-sms usluga (1)„Osnovni uslov je da građani prilikom ostave broj mobilnog telefona putem kojeg će moći aktivirati uslugu, a posebno bismo istakli pogodnost dobijanja informacije o isteku važenja lične karte, vozačke dozvole, pasoša i registracije vozila 30 dana prije roka“, dodao je Pelkić i pozvao građane da prihvate novi način komunikacije.

Načelnik Odjeljenja za pravne i kadrovske poslove Jelena Samardžija rekla je da je servisni broj 091 110 122 i da se putem SMS poruka nudi šest vrsta usluga.

„To su status dokumenta ili zahtjeva, registracija vozila, novčane kazne i uplate, kazneni bodovi, prijava na određeni servis i odjava sa servisa“, kazala je Samardžija.

Šef Odsjeka za podršku i održavanje informaciono-komunikacione tehnologije Branka Spasojević rekla je da je za građane veoma važna informacija da se usluga može aktivirati na bilo kojem šalteru policije gdje se izdaju lične karte, vozačke dozvole, pasoši ili registracije vozila.

„Uslugu mogu pod istim uslovima aktivirati korisnici mobilnih operatera u Republici Srpskoj `m:tela`, `HT Eroneta` i BH Telekoma`, a cijena jedne poruke je 0,10 KM za sve operatere“, kazala je Spasojević.

Detalji o funkcionisanju nove usluge „SMS servisi“ dostupni su na internet stranici MUP-a Republike Srpske www.mup.vladars.net.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com