Završen je Međunarodni fudbalski turnir u kadetskoj konkurenciji “Naših 90” koji je organizovao Fudbalski klub Rudar-Prijedor u okviru obilježavanja 90 godina postojanja kluba.

Pobjednici turnira su mladi fudbaleri novosadske Vojvodine koji su u finalu pobijedili domaćina rezultatom 2:0.

U susretu za treće mjesto fudbaleri Triestine (Trst-Italija) su slavili protiv Alfa Modriče sa 3:0.

U subotnjim polufinalnim mečevima Rudar-Prijedor je bio bolji od Triestine 2:1 dok je Vojvodina savladala Alfa Modriču sa 2:0.

Najbolji igrač je Vladan Novevski, najbolji strijelac Dimitrije Pevač a najbolji golman Luka Kačavenda, sva trojica igrači Vojvodine.

Pobjedničkoj ekipi pehar je uručio Dragoljub Bekvalac, nekadašnji igrač Vojvodine, prijedorskog Rudara te drugih klubova a danas uspješan fudbalski trener.

-Uvijek je lijepo osvojiti prvo mjesto u nekom takmičenju, naročito kada svoju mrežu sačuvam netaknutom. Drago mi je da sam to ostvario u svom Prijedoru sa ekipom Vojvodine čiji sam član od prošlog ljeta. Ipak, bilo mi je pomalo neobično biti protivnik svom matičnom klubu i biti nasuprot nekih od svojih nekadašnjih saigrača – rekao je Luka Kačavenda, golman Novosađana.

Inače, mladi Prijedorčanin, standardni golman kadetske reprezentacije BiH koja je nedavno nastupala na Evropskom prvenstvu u Engleskoj, nagrađen je velikim aplauzom domaće publike.

Međunarodni fudbalski turnir u kadetskoj konkurenciji “Naših 90” prva je od brojnih manifestacija koje će u Prijedoru biti organizovane do kraja 2018. povodom vrijednog jubileja, 90 godina postojanja FK Rudar-Prijedor.

Prema riječima Stojana Janjetovića, predsjednika Organizacionog odbora za proslavu jubileja, turnir je protekao u najboljem mogućem redu.

-Zahvaljujem se svim gostima koji su stigli da uveličaju obilježavanje 90 godina postojanja Rudar-Prijedora. Već u srijedu, 23.maja, na dan kada je klub osnovan prije devet desetljeća, predviđeno je postavljanje dvije spomen ploče. Jedna će se nalaziti u Ljubiji gdje je klub i osnovan, a druga na ulazu u Gradski stadion u Prijedor – dodao je Janjetović.

Za tu priliku priprema se i torta od 90 kilograma.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com