Završnica Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice bit će održan 18. i 19. maja u Grudama, potvrđeno je Feni u Rukometnom savezu BiH.

Nakon što se na javni konkurs za domaćina nije prijavio nijedan klub, dogovoreno je s predstavnicima HŽRK Grude da završni turnir bude organizovan u mjestu četverostrukih prvakinja BiH i dvostrukih pobjednica Kupa BiH.

Promocija rukometa

Na završni turnir plasirale su se ekipa Gruda, Jedinstva (Tuzla), Izviđača (Ljubuški) i Mire (Prijedor).

– Tačno je da se nijedan klub nije javio na konkurs, mada je kandidaturu namjeravala poslati Mira iz Prijedora, ali se odustalo zbog toga što je tamošnja dvorana zauzeta zbog ranije najavljenog odbojkaškog turnira. Nakon toga ponudio sam organizaciju Jedinstvu, a nakon što nisu prihvatili, ponuđeno je Grudama i oni su u interesu rukometa pristali da budu domaćini. Vjerujem da će ovaj turnir biti lijepa promocija ženskog rukometa – izjavio je komesar takmičenja Radoslav Šaponja.

Izvlačenje parova

Izvlačenje parova obaviće se 18. maja u Sportskoj dvorani u Grudama u 15.30 sati, na tehničkom sastanku u prisustvu predstavnika svih ekipa. Prva utakmica igraće se istog dana u 18, a druga u 20 sati. Finale je u subotu od 17 sati uz direktan prenos na BHT1.

Inače, na dvije posljednje završnice Kupa BiH, 2015. u Grudama i godinu poslije u Tuzli, trofej su osvojile rukometašice Gruda.

Fena-Dnevni avaz