kozara-rudar prijedor-foto (4)Rudar-Prijedor je u derbiju u Gradišci poražen od lidera Prve lige Republike Srpske Kozare (0:1) golom svog nekadašnjeg prvotimca Miloša Srndovića, koji je lobovao bivšeg golmana Gradiščana Dalibora Kozića, kada je u finišu meča izboksovao loptu pred svoj šesnaesterac.

„Rudari sa Sane“ bili su oslabljeni neigranjem: Nebojše Šodića, Siniše Saničanina i Siniše Radoje, zbog žutih kartona, a u posljednjem trenutku povrijedio se i iskusni defanzivac Dragoslav Stakić. Tok susreta ukazivao je da bi se mogao završiti kao i posljednji duel starih sportskih prijatelja pred početak prvenstva na tradicionalnom 19.međunarodnom turniru „Gradiška 2014“, kada nije bilo golova, pa su penali odlučivali ko će u finale.

-Krajiški derbi donio je dosta dobrih poteza sa jedne i druge strane, trke, a najpravedniji rezultat je, po svemu viđenom bio 0:0. Domaćin nam nije nijednom ozbilnije zaprijetio, bio je korektan, a ponosan sam na svoje igrače. Odigrali su disciplinovano, bez greške onako kako smo se i dogovorili, jer smo znali da i u oslabljenom sastavu možemo odoljeti Kozari – priča šef stručnog štaba Prijedorčana Darko Nestorović.

Međutim, što njegovi izabranici nisu ostali neporaženi u gradu kraj Save sa druge strane planine Kozare u odnosu na Prijedor, strateg „rudara sa Sane“ kao glavnog krivca označio je sudiju Danijela Pajića iz Bijeljine.
Kada je vidio da momci Igora Jankovića ne mogu da postignu gol „djelilac pravde“ je uzeo stvar u svoje ruke, prvo dodijelivši crveni karton takođe nekadašnjem adutu Kozare Dejanu Kojiću.

-Kojić je bio u startu na loptu sa protivničkim igračem i nije zaslužio isključenje. Pajić od tada pravi „pritisak“, jer je „navlačio“ prekide u korist našeg rivala. Direktno je uticao na rezultat. Kada se Saša Pušac požalio na povredu, bez poziva doktora i fizioterapeuta da mu ukažu pomoć, Pajić mu je rekao da izađe sa terena. To je bio trenutak kada smo bili na terenu sa devetoricom i dobili gol, što jasno ukazuje na činjenicu da je arbitar imao namjeru da nam „presudi“. Posebno mi je žao naših mladića koji daju sve od sebe, ne sporim da su i Kozarini igrači dali maksimum, ali na kraju sudijskom voljom moraju da pokleknu – naglasio je razočarano Nestorović.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – fkkozara.net