Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Tužilaštvu BiH, podnijeli su izvještaj protiv lica J.S. (1987) iz Novog Grada, I.Đ. (1990) iz Prijedora, S.D. (1997) iz Prijedora i M.M. (1986) iz Podgorice, državljanin Crne Gore, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Krijumčarenje ljudi”.

Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da su osumnjičena lica J.S., I.Đ., S.D. i M.M. u vremenskom periodu od 01.12.2017. do 04.12.2017. godine, licima R.D. i O.J. državljanima Avganistana, A.E., A.Q.B., A.K.C., A.M.C. i P.M. državljanima Irana, omogućila ilegalan boravak na teritoriji BiH-Republike Srpske, čime su počinila krivično djelo “Krijumčarenje ljudi”.

Radi se o sedam stranih državljana, ilegalnih migranata iz Avganistana i Irana, a koji su dana 04.12.2017. godine, od strane policijskih službenika Policijske uprave Prijedor, pronađeni u devastiranoj i napuštenoj kući u mjestu Brezičani, grad Prijedor.

Pronađeni ilegalni migranti su nakon toga, predati u nadležnost Terenske kancelarije Službe za poslove sa strancima Banja Luka.

PU Prijedor
Foto – ilustracija