rajko pekija u akcijiOFK Brdo je poslije dva kiksa na „domaćem“ terenu u prvenstvu Regionalne lige RS – grupa Zapad, u mečevima koje je igralo u Ljubiji (remi protiv Lijevča iz Nove Topole 4:4 i poraz od Sloge iz Srpca 0:1) ostvarilo zasluženu pobjedu nad ekipom Budućnosti 3:0, a njihov trijumf je na osnovu prikazane igre mogao biti i znatno ubjedljiviji.

Već u uvodnim minutima vidjelo se da su izabranici trenera Enesa Fikića ušli riješeni da osvoje sva tri boda i pokušaj Vahida Karupovića u 16.minuti, kada je nakon dobre akcije „brđana“ iz povoljne pozicije poslao loptu kraj same desne stative Banjalučana bio je najava vođstva.

Dva minuta kasnije Senad Mehmedović je „ukrao“ loptu na desnoj strani, idealno centrirao na drugu stativu, a Asmir Brkić je glavom poslao u bliži ugao za 1:0.

U 24.minuti našao se Ervin Ćatić „oči u oči“ pred protivničkim golmanom Daliborom Ždrnjom, ali je „tukao“ preko prečke.

Gosti, kojima se autobus pokvario, pa su imali problema u putu i susret je počeo sa zakašnjenjem od 10 minuta, pokušavali su udarcima iz daljine da ugroze kapitena tima iz Hambarima Denisa Kardumovića.

U 31.minuti njegovu desnu stativu pogodio je iz „slobodnjaka“ sa oko 25 metara kapiten rivala Branislav Vujanović, a odbijenu loptu Nebojša Špirić je poslao volejem preko gola.

Uzvratilo je OFK Brdo dva minuta kasnije. Raspoloženi Rajko Pekija, najbolji akter meča, šutirao je iskosa sa desne strane, Ždrnja odbio loptu koja se našla u njegovom naručju i poslije pokušaja Besima Ibričića.

Isprobao je u 38.minuti udarac Ibričić, ali nije pogodio, kao ni Mehmedović u 42.minuti iz slobodnog udarca, pa ni, kada mu se vratila izblokirana lopta, poslao je do Ždrnje.

I u nastavku, ekipa sa stadiona „Vedro polje“ bila je mnogo bolji protivnik.

Igrala se 56.minuta kada Ibričić iskosa sa desne strane pogađa suprotnu stativu, ali u 66.minuti, kada ga je pred šesnaestercom Budućnosti lijepo pronašao Pekija, loptu je smjestio u gornji desni ugao za 2:0.

U 79.minuti sjajno se snašao Pekija na desetak metara po lijevoj strani u šesnaestercu Banjalučana i uputivši loptu po sredini gola pod prečku postavio, ispostaviće se na kraju, konačan ishod, iako je bilo još situacija da se on promijeni.

OFK Brdo-Budućnost(BL) 3:0(1:0)

Ljubija
Stadion: FK Ljubija
Gledalaca: 50
Sudija: Milan Babić (Laktaši) 7
Strijelci: Brkić u 18. Ibričić u 66. i Pekija u 79.minuti
Žuti karton: Ćupina (Budućnost)

OFK BRDO
Kardumović 7, Mikanović 7, Mešić 7, Karupović 7, Đurkić 7, Ćatić 7 (od 72.minuta Kadirić -), Kukavica 7 (od 83.minuta Kljajić -), Brkić 8, Pekija 8 (od 83.minuta Alkić -), Ibričić 7,5, Mehmedović 7,5
Trener: Enes Fikić

BUDUĆNOST
Ždrnja 6,5, Miličević 6, Marjanović 6, Vujinović 6,5, Velaja 6,5, Novak 6, Kunovac 6 (od 78.minuta Malić -), Špirić 6,5, Ostojić 6, Jakovljević 6, Ćupina 6
Trener: Željko Grbić

Igrač utakmice: Rajko Pekija (OFK Brdo)

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva