U susretu 12.kola Regionalne lige RS-grupa Zapad, fudbaleri OFK Brdo i OFK Lauš igrali su neriješeno 2:2.

Prvo poluvrijeme obilježio je jak vjetar koji je stvarao problem igračima oba tima.

Domaći su na početku pokušali iskoristiti činjenicu da igraju “niz vjetar” ali u tome nisu uspjeli.

Igrala se 9.minuta kada su domaći “štoperi” Zdjelar i Karupović loše reagovali pa je na ivici šesnaesterca Nikolić stigao do lopte i ušavši u kazneni prostor rutinski je poslao u donji lijevi ugao nemoćnog Vidovića za 0:1 i veliku radost gostiju.

Nakon postignutog gola ekipa Lauša se dobro postavila u odbrani pa su napadi domaći, koji su uporno pokušavali visokim loptama iako imaju niže igrače u napadu, završavali bez konkretnih prilika.

Jedina opasnost za gol Moconje bili su šutevi iz daljine zbog vjetra koji je mijenjao smjer lopte, ali udarci Harambašića, Miličevića i Gredelja, završavali su izvan okvira gola ili u naručju golmana ekipe iz Banjaluke.

Izabranici trenera Mirze Alkića u nastavak susreta ušli su mnogo odlučnije sa ciljem da što prije dođu do gola.

Ipak, uprkos inicijativi u prvih nekoliko minuta, Lauš je imao sjajnu šansu da udvostruči svoju prednost.

Nakon što je izbjegao ofsajd zamku odbrane domaćih Miljković se u 49.minuti “sjurio” ka golmanu Vidoviću ali on je odlično intervenisao odbranivši njegov udarac nogom u situaciji “1 na 1”.

Kazna za taj promašaj goste je stigla već u narednom napadu.

Miljević je dodao na lijevo krilo do Miličevića koji je uputio centaršut po zemlji, Moconja je bio neodlučan na svom petercu pa je lopta na drugoj stativi stigla do “rezerviste” Mešića kome nije bilo teško da pogodi prazan gol za 1:1.

Tek što se stišalo slavlje “Brđana” uslijedio je potpuni preokret.

Golman Lauša je ispucao loptu do centra, Kobas je prebacio do Gredelja koji upošljava Miličevića.

Hitri napadač domaćih ulazi u šesnaesterac, Moconja za trenutak izbija loptu koja dolazi do Grahovca a njemu nije bilo teško da pošalje loptu u gol za 2:1.

I umjesto da Brdo iskoristi svoj nalet i “dokusuri” protivnika, domaći su stali.

Pokušavao je najiskusniji akter na terenu Goran Kecman, kojeg je bilo na sve strane, da sa nekoliko svojih dobrih prodora da dodatni impuls svojoj ekipi, ali su Miličević, Gredelj i Mešić, posustajali u završnici.

Gosti su pokušali sa izmjenama ali bez rezultata do samog finiša.

Igrala se 86.minuta kada je lopta iz slobodnog udarca sa 40-ak metara iskosa ubačena u kazneni prostor domaćih.

U gužvi se najbolje snašao Cunjak koji je nadvisio igrače Brda i sa 10-ak metara pogodio gornji desni ugao Vidovića za konačnih 2:2.

Zanimljivo, posljednjih desetak minuta susreta igrano je “pod reflektorima”.

Naime, s obzirom da je noć uoči utakmice počelo zimsko računanje vremena te da je bilo dosta oblaka pri kraju, oko stadiona “Vedro polje” su se uključili reflektori pa su pojedini gledaoci komentarisali da će ovaj meč ući u istoriju.

BRDO: LAUŠ 2:2 (0:1)

Hambarine
Stadion: “Vedro polje”
Gledalaca: 60
Sudija: Slaviša Šarić
Strijelci: Mešić u 50. i Grahovac u 52.za Brdo, Nikolić u 9. i Cunjak u 86.minuti za Lauš

Brdo
Vidović 6,5, Kobas 7, Harambašić 6,5, Karupović 6, Zdjelar 6, Miljević 6,5(od 84.Kljajić-), Grahovac 7(od 78.Tica-), Kecman 7, Deumić 6(od 46.Mešić 6,5), Miličević 7, Gredelj 6

Lauš
Moconja 6, Cunjak 6,5, Cvitić 6(od 71.Galić -), Bošnjak 7, Lakić 6,5, Dobraš 6,5, Papić(od 89.Đurić-), Žutić 6,5, Miljković 5,5 Nikolić 7, Bojić 6,5(od 85.Rezniček-)

Igrač utakmice: Goran Kecman (Brdo)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com