Novi predsjednik Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Prijedor je Saša Bursać.

Epilog je to Izborne konferencije ove stranke u gradu na Sani i konstituisanja novog Gradskog odbora koji ima 152 člana.

Saša Bursać je dugogodišnji član SNSD-a, bio je odbornik u Skupštini opštine Prijedor te poslanik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH a trenutno obavlja funkciju direktora Šumskog gazdinstva Prijedor.

Od jula mjeseca bio je vršilac dužnosti predsjednika GO SNSD Prijedor nakon iznenadne smrti dotašnjeg prvog čovjeka ove stranke u gradu na Sani Drage Tadića.

-Naš cilj je da ojačamo SNSD te da obiđemo sve ljude na terenu.Članovi stranke su pokazali veliki aktivizam tokom ovih unutarstranačkih izbora, a više od 1.550 ljudi nam se odazvalo izbornim mjesnim konferencijama. Sve odbore ćemo obići u narednom periodu kako bi se dogovorili o zajedničkoj politici za naredni period – rekao je Saša Bursać nakon izbora za čelnog čovjeka prijedorskog SNSD-a.

Na sjednici su izabrani i zamjenik predsjednika Gradskog odbora, sekretar, četiri potpredsjednika kao i 25 članova Predsjedništva.

Izbornoj konferenciji GO SNSD Prijedor prisustvovao je i generalni sekretar stanke Luka Petrović.

Bursaćev protivkandidat za mjesto predsjednika GO SNSD Prijedor bio je Aleksandar Miljuš, aktuelni zamjenik gradonačelnika Prijedora.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com