brdo-lijevce (1)Sasvim neočekivano OFK Brdo je, poslije četiri uzastopne pobjede u prvenstvu Regionalne lige RS-grupa Zapad, od kojih dvije „vezane“ u gostima, remiziralo protiv ekipe Lijevča, koju je ugostilo u Ljubiji, zbog poplave na stadionu „Vedro polje“ u Hambarinama. Konačan rezultat glasio je 4:4.

Sam početak utakmice pripao je izabranicima trenera Enesa Fikića. U 15.minuti Besim Ibričić izveo je slobodan udarac sa oko 35 metara iskosa sa desne strane, a Rajko Pekija zasmetao golmanu Draženu Bjeloniću, ispod koga je lopta završila u mreži za 1:0.

Zbog „uspavanosti“ Bjelonića, u 28.minuti domaći su udvostručili prednost, kada je Mateo Mikanović šutirao po zemlji sa desne strane, a lopta odsjela u suprotnom donjem uglu, 2:0. Rezultat je do odmora ostao nepromijenjen, iako je u tom periodu propuštena prilika da se riješi pitanje pobjednika. Tačnije, u dva naredna minuta, nakon postignutog drugog pogotka Asmir Brkić i Ibričić ne uspijevaju da savladaju protivničkog čuvara mreže.

U 41.minutu ekipa iz Nove Topole najavila je bolju igru. Kapiten Milovan Vujčić iz blizine sa desne strane izborio je samo korner, a tri minta kasnije gotovo iz slične pozicije Jadranko Vidović je osujetio njegov pokušaj.

brdo-lijevce (2)Nastavak donosi potpuno drugu sliku, ali i ambijent, jer su momci iz Lijevča polja imali podršku grupe mladih Ljubijanaca, veoma grlatih, ali i željnih fudbalskih dešavanja.

U 50.minuti Nenad Kurtović najavljuje svoju „simultanku“ golom iz blizine za smanjenje vođstva rivala, a pet minuta kasnije izveo je slobodan udarac sa lijeve strane, za kapitena Vujčića, koji je izjednačio na 2:2. U međuvremenu Kukavica nije pogodio cilj.

Igrala se 65.minuta kada je Grandić je u svom šesnaestercu oborio Kukavicu i sudija Nebojša Ugrenović iz Kozarske Dubice, koji je zamijenio delegiranog Mišu Mačkića iz Banja Luke, jer mu je po riječima delegata ovog susreta Ljubana Jeftića umrla baba, pokazao je na „bijelu tačku“. Ibričić šalje Bjelonića u njegovu desnu, a loptu u suprotan donji ugao za3:2.

Tri minuta kasnije, igranje rukom Đurkića u svom kaznenom prostoru djelilac pravde je okarakterisao penalom, Kurtović je precizan za 3:3. U otvorenoj igri Pekija i Brkić ne koriste šanse, a u 80.minutu Kurtović koristi idealan centaršut neumornog Perića sa lijeve strane za potpuni preokret, 3:4. Kada se već očekivao kraj, Kukavica glavom pogađa i postavlja konačan ishod ovog uzbudljivog meča.

OFK Brdo-Lijevče 4:4(2:0)

Ljubija
Stadion: Ljubija
Gledalaca: 100
Sudija: Nebojša Ugrenović (Kozarska Dubica) 7
Strijelci: Ibričić u 15. i 65. (iz jedanaesterca), Mikanović u 28. i Kukavica u 89.minutu za OFK Brdo, a Kurtović u 50. 68. (iz jedanaesterca) i 80. i Vujčić u 55.minutu za Lijevče
Žuti karton: Karupović (OFK Bedo), Nikolesić, Grandić, Vujčić (Lijevče)

OFK BRDO:
Vidović 6, Mikanović 6,5, Mešić 6,5, Đurkić 6, Harambašić 6, Kukavica 7, Kadirić 6 (od 76. Muhić -), Pekija 6,5 (od 81. Kljajić -), Ibričić 8, Brkić 6,5.

LIJEVČE:
Bjelonić 6, Zekonja 6,5, Kostić 6, Ljubojević 6, Grandić 6, Nikolesić 6, Oplić 6, Perić 7,5, Vujčić 7,5, Kurtović 8,5

Igrač utakmice: Nenad Kurtović

N.Đerić/A.Drakulić
brdo-lijevce (3) brdo-lijevce (4) brdo-lijevce (5)