Hirurg Opšte bolnice u Prijedoru Marinko Lovre (63) tražio je i uzeo mito da bi sačinio lažni nalaz, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu svjedok tužilaštva Suljo Kusuran.

On je pojasnio da je lažni nalaz Lovre uradio na ime njegovog sina Dine Kusurana, koji je bio hapšen, da bi mogao tužiti policiju da ga je tukla.

– Iz prijedorske bolnice su me prošle godine zvali i rekli da mi je sin u bolnici i da treba da se plati 200 KM troškova. Poslao sam taksistu Zorana da to plati i poslije smo dobili otpusno pismo u kojem je navedeno da sin nema povreda. Kasnije me zvala medicinska sestra da kontaktiram sa doktorom Lovrom. To sam uradio i on mi je rekao da može napraviti nalaz s kojim mogu tužiti policiju, ali će me to koštati 400, 500 KM – rekao je Suljo Kusuran na početku suđenja hirurgu Lovri.

Dodao je da je to prijavio policiji pa je u saradnji s njima dogovorio sastanak s Lovrom i dao mu novac koji su mu oni dali.

– Dao sam mu 500 maraka, u stvari bili su evri, a on mi je dao nalaz. Nisam to ni čitao, jer kad sam od njega izašao to je uzela inspektorka koja me pratila, a drugi policajac je legitimisao hirurga – rekao je Kusuran.

Njegov sin Dino je ispričao da je od Lovre tražio da mu napravi lažni nalaz da je povrijeđen radi naplate osiguranja u Švajcarskoj.

– On je rekao da će me to koštati i da neće biti manje od 300 KM. Novac sam mu dao i kasnije dobio nalaz. U bolnicu sam išao poslije hapšenja sa Milanom Vukojevićem, koji je takođe dobio nalaz o povredama. Međutim nije nas tukla policija – rekao je Dino Kusuran.

Prema optužnici, hirurg Marinko Lovre je od Sulje Kusurana uzeo mito od 500 evra da bi sačinio lažni nalaz. U nalazu je naveo da je Suljin sin Dino zadobio povrede glave i rebara.

Glas Srpske