cjb pd-plijen maloljetnikaPet lica iz Prijedora osumnjičeno je za 9 teških krađa, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

Devetnaestogodišnja lica S.D, Č.D, K.O. i T.M. i 18-ogodišnje lice G.N. u periodu od 2011. do kraja 2013. “koristila su odsutnost oštećenih lica i uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata vršili krivična djela za koja se sumnjiče”, a najčešće su krali alat i alatne mašine, računarsku opremu, tehničke uređaje i druge sitne predmete.

Ukradene predmete zadržavali su za sebe i prodavali trećim licima, a dobijeni novac su međusobno dijelili. Policijski službenici su kod ovih lica pronašli i oduzeli izvjestan broj ukradenih predmeta.

S obzirom da su sva osumnjičena lica u vrijeme izvršenja krivičnih djela bila maloljetna, policijski službenici će u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupka ispitati osumnjičena lica, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banjaluka protiv petorke biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teške krađe.

SRNA