kameleon-rukometasi prijedoraRukometaši Prijedora su na startu takmičenja u premijerligaškoj konkurenciji doživjeli poraz u Tuzli, od bivšeg dvostrukog šampiona BiH, Slobode, koja je poslije četiri godine izborila povratak u društvo najboljih – 28:25(12:10).

Izabranici trenera Bojana Unčanina u 47.minutu imali su prednost od 20:19, ali domaćin ulaskom golmana Almina Bojića, koji je odbranio i sedmerac, postižu četiri gola zaredom, što je bilo presudno u konačnom ishodu utakmice.

– Možemo biti zadovoljni igrom naših momaka. U finišu, kada su poveli, promašili su kontru i da smo slavili, ne bi bilo nezasluženo. Ipak, Tuzlaci sa iskusnim rukometašima najavili su da će, ukoliko ostanu na okupu, biti svima neugodan rival – rekao je prvi čovjek kluba sa imenom grada na Sani, Aleksandar Miljuš.

Sloboda: Prijedor 28:25 (12:10)

Tuzla
Dvorana: Mejdan
Gledalaca: 400
Sudije: Mario Primorac i Žarko Hrstić (Ljubuški)
Sedmerci: Sloboda 6(6), Prijedor 6(5)
Isključenja: Sloboda 4, Prijedor 4 minuta

SLOBODA:
Hajdarević 5, Mujezinović, Buljugija 6, Jahić 4, Sejdinović 1,Ar.Bojić, M.Fethatbegović 3, Suhonjić 3, Serhatlić, Husejnović, Brčaninović 4, Đulić, S.Beširović, Šahdanović, Cerić, Smajlović 2
Trener: Mirza Bulić

PRIJEDOR:
A.Beširević, D.Unčanin 5, Miljuš, Popović 3, An.Bojić 5, Daničić 4, Kaurin, Mirković 1, Čutura, Kragulj, Blagojević 2, Janković, Topić, Savić 2, Gavrić 3, Radaković
Trener: Bojan Unčanin

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – kameleon.ba