skupstina-grada-prijedora-salaKonstitutivna sjednica Skupštine grada Prijedora zakazana je danas, a protokol o saradnji i zajedničkom djelovanju u potpisali su gradski odbori DNS-a, SNSD-a, SP-a i SDP-a BiH.

Na dnevnom redu je osam tačaka, među kojima izbor predsjednika i potpredsjednika gradskog parlamenta, izbor zamjenika gradonačelnika, te prijedlog rješenja o imenovanju vršilaca dužnosti sekretara Skupštine grada i načelnika odjeljenja gradske uprave.

Konstitutivna sjednica zakazana je za 10.00 časova.

Protokolom saradnji koji su juče potpisali gradski odbori DNS-a, SNSD-a, SP-a i SDP-a BiH predviđene su obaveze i odgovornosti na stvaranju uslova za stabilno funkcionisanje gradskih organa vlasti i drugih institucija čiji je osnivač grad Prijedor.

Od 31 mjesta u Skupštini grada Prijedora, DNS je na lokalnim izborima 2. oktobra osvojio 10, SNSD sedam plus predstavnika sa liste nacionalnih manjina, a socijalisti i socijaldemokrati po jedan.

Osim stranaka potpisnica protokola, u radu prijedorskog parlamenta učestvovaće SDS sa pet odbornika, SDA sa tri, PDP sa dva i DF sa jednim.

SRNA