mira-jedinstvo-jesen-rezultat-1Rukometašice „Mire“ vratile su se na pobjednički kolosijek.

Nakon prošlonedjeljnog prvog ovosezonskog prvenstvenog poraza u derbi meču protiv aktuelnog osvajača „duple krune“, ekipe „Grude-Autoherc“, Prijedorčanke su večeras slavile protiv „Jedinstva Adler“ iz Tuzle.

U susretu 6.kola Premijer lige BiH za žene bilo je 32:25(16:13).

Nakon početka meča, igre „gol za gol“ do 12.minute (7:6), izabranice Ljubice Ivetić prave seriju 6:2 i stiču značajniju prednost (13:8, 22.minuta) koju nisu ispustile do kraja.

Zahvaljujući nekoliko brzopletosti kod domaćih, gošće do kraja prvog dijela igre smanjuju na -3 (16:13).

Već u prvom poluvremenu vidjelo se da Darjana Vukliš „ima svoj dan“ jer je do odlaska na odmor imala 11 odbrana, od kojih su čak tri bili sedmerci.

mira-jedinstvo-jesen-rezultat-2Nakon što su rukometašice „Mire“ u 38.minuti ponovo imale +5 (20:15), Tuzlanke prave seriju 5:1 i samo pet minuta kasnije semafor pokazuje rezultat 21:20.

Bilo je to sve šti su gošče ispjele napraviti jer je Vukliševa ponovo „spustila roletnu“ na svoj gol, Duška Tintor je ušla u seriju golova, a „Mira“ je do kraja samo povećavala prednost za konačnih 32:25.

Prvo ime susreta svakako je Vukliš sa sjajne 22 odbrane, a među izjednačenim strijelcima domaćih Kunovac je postigla 7 golova.

Kod „Jedinstva Adler“ vrijedi istaći učinak Zvekićeve koja je postigla 5 golova.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-jedinstvo-jesen-rezultat-3 mira-jedinstvo-jesen-rezultat-4 mira-jedinstvo-jesen-rezultat-5