gomjenica-progres-jesen (1)Komšijski derbi u prvenstvu Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad je donio dosta uzbuđenja.

Od vođstva domaćina 3:0, ekipa iz Hambarina je stigla do 3:3, da bi na kraju Prijedorčani slavili, Gomjenica: Brdo 4:3.

Mogli su Gomjeničani već u 4.minutu povesti.

Branislav Kajtaz sa kojim su znatno opasniji kada je u timu, pokušao je iskosa sa lijeve strane, kapiten rivala Jadranko Vidović je odbio loptu i dok je bio na zemlji, ka praznoj mreži pokušao da uputi Vladan Torbica, ali je otišla kraj lijeve stative.

Ipak, pet minuta kasnije cilje je, donijevši prednost svom timu, pogodio Mihajlo Mijatović, a u 15.minuti najboljeg aktera meča oborio je u kaznenom porostoru Vidović, da bi sa „bijele tačke“ Igor Mršić pogodio donji lijevi ugao za 2:0.

U 21.minuti Mijatović je sam pred protivničkim golom i rutinski se drugi put upisao u listu strijelaca za 3:0.

Oprobao je Ibričić udarac u 25.minuti sa oko 18 metara ciljajući donji desni ugao Vojislava Vasiljevića, koji se nije dao iznenaditi.

U 35.minuti Ibričić iz slobodnog udarca u visini šesnaesterca iskosa sa lijeve strane, kraj „živog žida“ snažno tuče u suprotan ugao, Vasiljević je odlično intervenisao i odbio loptu, ali na njegovu nesreću visoki „štoper“ gostiju Zdravko Veselinović je pritrčao i smanjio rezultat na 3:1, koji je ostao nepromijenjen do odmora.

gomjenica-brdo (9)U nastavku domaći su stali što „brđani“ koriste.

U 64.minuti Damir Gredelj je umakao čuvarima i našao se „oči u oči“ pred Vasiljevićem koji je bio nemoćan da bilo šta učini (3:2) da bi najzapaženiji pojedinac u redovima OFK Brda krunisao svoju dobru partiju, izjednačujućim golom u 70.minutu za 3:3.

Ipak, Gomjenica je u 83.minuti došla do druge ovosezonske pobjede, kada je kraj Harisa Harambašića pao Kajtez, a Mršić ovoga puta iz penala pucao u desnu stranu Vidovića za konačnih 4:3.

Vrijedi napomenuti da je Vasiljević odbranio i „zicer“ Gredelju, koji je u finišu isključen, zbog drugog žutog kartona.

-Odigrali smo veoma dobro prvo poluvrijeme. U nastavku „muški“ su momci iz protivničke ekipe krenuli na „sve ili ništa“, što im se isplatilo. Međutim, na kraju smo osvojili tri vrijedna boda – rekao je trener Prijedorčana Mile Kotaran.

Domaći su protestovali kod drugog, odnosno trećeg gola tima sa stadiona „Vedro polje“, smaatrajući da je u prvom slučaju bio „ofsajd“, a u drugom prethodilo igranje rukom protivnika.

Bilo kako bilo teško je povjerovati da je sudija Aleksandar Jeftić imao namjeru da bilo koga ošteti, jedino što je sudijama iz grada na Sani uvijek pritisak kada sude derbije komšija.

-Čestitam fudbalerima Gomjenice na borbenosti. Nemam šta da im prigovorim na dočeku i gostoprimstvu, ali suđenje je, najblaže rečeno, bilo katastrofalno – naglasio je Amir Kaltak, trener-igrač OFK Brdo.

FK Gomjenica: OFK Brdo 4:3(3:1)

Prijedor
Stadion: Kod Celpaka
Gledalaca: 60
Sudija: Aleksandar Jeftić (Prijedor) 6
Strijelci: Mijatović u 9. i 21. i Mršić u 15. i 83. (oba iz jedanaesteraca) za Gomjenicu, a Veselinović u 35., Gredelj u 64. i Hadžimuratović u 70.minuti za Brdo
Žuti kartoni: Kreća, Mršić, V.Vasiljević, Dragić, Čorokalo (Gomjenica), Vidović, Gredelj, Harambašić, Miljević (Brdo)
Crveni karton: Damir Gredelj (Brdo) u 87.minuti

GOMJENICA:
V.Vasiljević 7, Dragić 6,5, Draganić 6,5, Torbica 6,5 (od 71.D.Vasiljević -), Davidović 7, Kreća 6,5, Mršić 7, Stipić 6,5 (od 46. Čorokalo 6,5), Kajtez 7, Đurkić 6,5, Mijatović 8

OFK BRDO:
Vidović 6,5, Harambašić 6,5, Kaltak 7, Đug 6,5 (od 78. Grbić -),Veselinović 7, Miljević 7, Hadžimuratović 7,5, Sarhatlić 6,5, Gredelj 6,5, Ibričić 7, Aleksić 6,5 (od 78. Borovac -)

Igrač utakmice: Mihajlo Mijatović (Gomjenica)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com