sds-prijedor-szp-deklaracija-sa-mladima-Zakupljeno predizborno oglašavanje-

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Prijedora Dušan Berić potpisao je sa predstavnicima organizacija mladih partija koje čine SZP deklaraciju o miru, toleranciji i suživotu, koja definiše šta bi to trebalo da uradi vlast da bi bio očuvan mir, a sa druge strane mladima omogućen prostor za buduće djelovanje.

“Deklaracija promoviše vladavinu zakona u državnim i privatnim institucijama, rad na efikasnom i dugotrajnom miru i bezbjednosti u Prijedoru i saradnju sa svim ustanovama, lokalnim zajednicama, regijama i vladama, što je po nama dobra inicijativa mladih povodom Dana mira”, rekao je Berić novinarima nakon sastanka.

On je naveo da će, ukoliko bude izabran za gradonačelnika Prijedora, svaki put podržati slične inicijative mladih koje doprinose izgradnji mira i boljitku lokalne zajednice.

“Ovdje mislim i na ravnopravnu podršku omladinskim organizacijama, bilo da je riječ o apolitičkim ili političkim organizacijama, što znači da ću predložiti da se budžetskim sredstvima finansiraju ili jedni ili drugi”, dodao je Berić.

On kaže da, ukoliko pobijedi na izborima, neće voditi “uskostranačku politiku”, što je jedini pravi način za pripremanje omladine za dolazak na vlast.

Predstavnici omladinskih organizacija partija koje čine SzP pozvali su predstavnike svih stranaka da se na današnji dan – 21. septembar kao Svjetski dan mira, obavežu deklaracijom da će raditi na očuvanju moralnih i političkih principa.

Na njihov poziv odazvale su se članice Saveza za promjene.

SDS Prijedor/Savez za promjene