rudar-prijedor-borac-jesen-2Rudar-Prijedor je prekinuo uspješnu seriju u prvenstvu Prve lige Republike Srpske (četiri pobjede, uz jedan remi), porazom u krajiškom derbiju od Borca (2:3) na svom terenu.

Tako su ujedno „rudari sa Sane“ Banjalučanima, koje je do trijumfa predvodio het-trikom Ivan Delić, prepustili čelnu poziciju na tabeli.

Domaći su potvrdili da njihovi dosadašnji rezultati nisu slučajni (plasirali su se i u osminu finala Kupa RS, savladavši u Žeravici drugoligaša Jedinstva sa 2:1) i bili su na dobrom putu da se domognu bar jednog boda protiv tradicionlnog sportskog rivala protiv kojeg im motiva nikada nije nedostajalo.

-Drago mi je da smo dobrim igrama vratili publiku na tribine i nadam se da će nas i dalje podržavati. Vodili smo dva puta igrali dosta dobro, ali, nažalost, možda, mladost i neiskustvo naših fudbalera u pojedinim momentima su doprinijeli da iz individualnih grešaka Borac postigne pogotke. Bili su svakako srećnija ekipa, ali čestitam im na pobjedi i želim sve najbolje u daljem toku takmičenja – rekao je šef stručno štaba Zlatko Jelisavac.

rudar-prijedor-borac-jesen-8Simpatizeri Prijedorčana napustili su Gradski stadion pomalo nezadovoljni suđenjem Slaviše Gogića i njegovih pomoćnika Đorđa Grubačića i Nemanje Vujadina (sva trojica iz Istočnog Sarajeva), ne toliko zbog činjenice što je poslije prekršaja Ognjena Davidovića u svom kaznenom prostoru nad Armandom Manceom dosuđen penal za „crveno-plave“, koliko zbog činjenice da je odmah nakon vođstva njihovih ljubimaca od 2:1 poništen treći pogodak.

Milan Šakić je savladao nekadašnjeg čuvara mreže Rudar-Prijedora Asmira Avdukića, ali je njegov gol, ipak, poništen zbog navodne ofsajd pozicije.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com