zrk-mira-pobjednik-turnira-cazin-2016-1U okviru priprema za novu sezonu u Premijer ligi BiH, rukometašice prijedorske “Mire” učestvovale su na turniru u Cazinu zajedno sa domaćom ekipom “Krajine”, banjalučkim “Borcem” i ekipom “Bihaća”.

Prijedorčanke su u polufinalu deklasirale “Borac” rezultatom 43:11, da bi u finalu sa, takođe ubjedljivih, 38:16 slavile protiv organizatora turnira.

Inače, turnir je održan povodom 35 godina postojanja i rada OŽRK “Krajina” Cazin.

-Domaćinu veliko hvala na pozivu i odličnoj organizaciji turnira koji je došao u pravo vrijeme kako bi pred početak sezone odigrali dvije utakmice u jednom danu. Bila je ovo i prilika da sve igračice imaju dovoljnu minutažu kako bi izborile svoje mjesto među startnih sedam – rekla je Ljubica Ivetić, trener “Mire”.

zrk-mira-pobjednik-turnira-cazin-2016-2Ona je dodala da je pehar osvojen ubjedljivim pobjedama i sa visokom gol-razlikom protiv prvoligaša RS “Borca”, kao i domaćina, ekipe “Krajine” u finalnoj utakmici.

-Primili smo mali broj golova u obje utakmice i odbrana dobro funkcioniše. Takođe moram istaći da smo postigli preko 80 golova, najviše iz polukontre i kontre što pokazuje da igramo brže, da imamo dovoljno snage i spremno dočekujemo početak prvenstva. U preostalom vremenu do prve utakmice za bodove u novoj sezoni posvetićemo se uigravanju ekipe, kako bi i tehničke greške doveli na minimum – istakla je Ivetićeva.

Pored osvojenog prvog mjesta ekipi ŽRK “Mira” su pripale i nagrada za najboljeg golmana-Darjana Vukliš i najboljeg igrača-Azra Bašanović.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

zrk-mira-pobjednik-turnira-cazin-2016-3 zrk-mira-pobjednik-turnira-cazin-2016-4 zrk-mira-pobjednik-turnira-cazin-2016-5 zrk-mira-pobjednik-turnira-cazin-2016-7 zrk-mira-pobjednik-turnira-cazin-2016-6