izlozba ulupd (1)U Muzeju Kozare u četvrtak uveče je otvorena izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika iz Prijedora kojim je obogaćen sadržaj manifestacije “LJeto u Prijedoru”.

Predsjednik Udruženja Boris Eremić je istakao da je ovo četvrta izložba prijedorskih likovnih i vizuelnih umjetnika.

“Udruženje sa ovom izložbom pokazuje svoju zrelost, a među 26 autora koji su izložili svoje radove imamo širok dijapazon radova i umjetnika široke generacijske lepeze”, rekao je Eremić.

On je potvrdio da je selekciju radova tridesetak članova izvršio savjet Udruženja likovnih umjetnika.

Direktor Muzeja Kozare Zoran Radonjić je novinarima izjavio da ova izložba po svom karakteru, kao većina kolektivnih, ima raznovrstnost kao osnovni kvalitet.

izlozba ulupd (2)“Zastupljene su skoro sve likovne tehnike i umjetnički i vizuelni izrazi, a ono što je posebno zanimljivo jeste da izložba nije žirirana i, s obzirom na to, radovi su sasvim zadovoljavajući za predstavljanje pred ovdašnjom publikom”, kaže Radonjić.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković, koji je izrazio zadovoljstvo što se u svom gradu još jednom predstavljaju ovdašnji umjetnici.

“Kao što vidimo, riječ o bogatstvu radova što još jednom potvrđuje da je Prijedor – grad slikara jer on to zaista i jeste jer su ovdje iznikli autori svjetskog glasa”, rekao je Đaković.

Izložba će u Muzeju Kozare biti otvorena do 22. septembra.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

izlozba ulupd (3) izlozba ulupd (4) izlozba ulupd (5) izlozba ulupd (6) izlozba ulupd (7) izlozba ulupd (8) izlozba ulupd (9) izlozba ulupd (10)