gomjenica-brdo (6)Prijateljsko odmjeravanje snaga u Prijedoru između regionalnih ligaša okončano je bez pobjednika, a prema viđenom neriješen ishod je i najpravedniji, Gomjenica: Brdo 1:1.

Pod vođstvom trenera, a donedavno igrača ekipe sa stadiona „kod Celpaka“, Igora Mršića, domaći su dobro stajali na terenu.

Imali su i više loptu u svom posjedu, ali odsustvo prvog strijelca Branislava Kajteza i Mihajla Mijatovića, na kojima se zasnivala završnica napada prošle sezone, bilo je vidno.

S druge strane, strateg tima iz Hambarina Amir Kaltak nije mogao da računa na Besima Ibričića, zbog lakše povrede, a s obzirom da je posljednjih godina od njega sve na terenu polazilo, tek bi trebalo da u renoviranom sastavu iznjedri još neka imena spremna da preuzmu na sebe veliki teret.

Ipak, gosti su poveli u 14.minuti.

Haris Harambašić je sa sredine svoje polovine pronašao na lijevoj strani u kaznenom prostoru protivnika povratnika u redove „brđana“ Ivana Šakića, koji neometan kraj debitanta na golu Gomjeničana Vojislava Vasiljevića zatresao mrežu za 0:1.

Prijedorčani, od čijeg se dresa oprostio, ali ne završetkom karijere, već odlaskom u Austriju, uvijek pouzdani Bojan Dragišić, stižu do izjednačenja u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Zoran Čorokalo je majstorski ubacio aut sa lijeve strane, a Đorđe Kreća sa „peterca“ lukavo pogodio za 1:1.

U nastavku, po toplom i sparnom vremenu, tempo igre nije jenjavao.

Iskusni Perica Pantoš je u dva navrata, prvi put u 53.minuti, nakon kornera sa lijeve strane Miše Miloševića i odbijene lopte, a potom i u 60.minuti dobro šutirao, ali je sve bolji golman Adin Čaušević bio na mestu.

Međutim, u 74.minuti moglo je OFK Brdo do drugog gola.

Muamer Čaušević je iz slobodnog udarca tukao, neugodnu loptu, koja je prošla kroz „živi zid“ Vasiljević odbio do još jednog povratnika kod rivala Marka Đenadiju, koji je bio pred njim „oči u oči“, ali je uslijedila sjajna golmanska intervencija.

FK Gomjenica: OFK Brdo(Hambarine) 1:1(1:1)

Prijedor
Stadion: kod Celpaka
Gledalaca: 30
Sudija: Mišo Pašalija (Prijedor)
Strijelci: Kreća u 45. za Gomjenicu, a Šakić u 14.minuti za Brdo

DK GOMJENICA:
Vasiljević, Dragić, Tadić, Draganić, Čorokalo, Đurkić, Milošević, Torbica, Davidović, Radanović, Kreća
Igrali su još: Pantoš, Bjelobrk, Lazić

OFK BRDO:
A.Čaušević, Mešić, Harambašić, M.Čaušević, Veselinović, Miljević, Đenadija, Šakić, Grbić, Gredelj, Knežević
Igrali su još: Zejnić, Kadririć, Pađan, Brdar

Tekst i foto arhiva– Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com