radionica my cityU okviru projekta “Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana”, Agencija lokalne demokratije Prijedor poziva se zainteresovane da učestvuju na radionici “Moj grad – grad mladih”.

Radionica “Moj grad – grad mladih” – ima za cilj promociju, uključivanje i podsticanje mladih da na kreativan način izraze svoj stav prema određenim problemima i preprekama sa kojima se susreću mladi u našem okruženju.

Program radionice se nadovezuje na aktivnosti koje su ostvarene u toku prve godine projekta, gdje će biti urađene detaljnije mapiranje pojedinih lokacija i mjesta od interesa za mlade. Interaktivne mape urađene u toku prve godine projekta će se upotpuniti sa detaljnim prijedlozima mladih u cilju obilježavanja „mjesta za mlade“.

Kao dio aktivnosti na sastanku sa lokalnim vlastima, (Youth Taking Over Day) biće održana prezentacija ove radionice, odnosno, konkretni prijedlozi od strane mladih, će biti dati na uvid lokalnim vlastima u cilju realizacije.

Poziv je upućen svim mladim osobama od 15 do 30 godina starosti.

Radionica će se održati u subotu 11.06.2016. godine u 11 časova u prostorijama Omladinskog centra u Ljubiji (adresa Hasana Kikića bb). Za sve zainteresovane obezbjeđen je prevoz iz Prijedora.

Ako ste mladi i puni ideja, kreativnost vam je jača strana, želite biti dio pozitivne promjene u lokalnoj zajednici, onda je ovo prilika za vas.

Svi zainteresovani treba da se prijave na e-mail ldaprijedorinfo@gmail.com, te da ostave svoje ime i prezime, te kontakt broj telefona. Također se možete prijaviti i putem telefona na broj +387 52 241 100.

Za više informacija obratite se u ALD Prijedor, koordinator projekta Saša Karalić, telefon +387 52 241 100 ili +387 65 675 979, e-mail ldaprijedor@aldaintranet.org ili karalic.sasa@hotmail.com.

ALD Prijedor