sastanak lidera vladajuce koalicije (3)Predsjednik SNSD-a Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas građane da masovno dođu na miting “Srcem za Srpsku” koji organizuju SNSD, DNS i SP i još neke organizacije i udruženja, ukoliko Savez za promjene ne otkaže proteste.

“Mi nismo kao vladajuća struktura mogli da dozvolimo da iz Banjaluke odu slike protesta protiv vlasti, a da se ne vidi podrška ovoj vlasti od naroda”, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru, nakon sastanka sa liderima DNS-a i SP-a Markom Pavićem i Petrom Đokićem.

On je najavio da će, u skladu sa današnjim dogovorom, početkom iduće sedmice pozvati ponovo lidere da Republika Srpska pošalje poruku stabilnosti, a ne destabilizacije, te odbacio kao netačne tvrdnje Saveza za promjene da vlast ima namjeru da ubaci grupu u proteste Saveza za promjene radi destabilizacije.

“To demantujem. Ali, naše službe govore o tome da je taj protest koji oni organizuju koordiniran od jednog stranog centra, za koji mi znamo, i koji je održao sastanak s njima na Palama nakon sjednice glavnog odbora i tačno znamo dvojicu ljudi stranaca koji su tu bili i znamo da se radno to vodi kao miting `posljednja šansa`”, rekao je Dodik.

Govoreći o nastupu na lokalnim izborima, on je potvrdio da će opštine i gradovi imati zajedničke kandidate i da će postizborni nastup biti takav da će stranka koja dobije načelnika, bez obzira na izborni rezultat, drugoj stranci ustupiti mjesto predsjednika skupštine.

“Mi ćemo već 8. maja na sjednici Glavnog odbora podržati ovakav pristup i ovakvu raspodjelu opština”, najavio je Dodik.

Sastanku u Prijedoru prisustvovali su i generalni sekretari SNSD-a i DNS-a Luka Petrović i Dragutin Rodić.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – RTRS