pavic-prijem za zrk mira (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić priredio je prijem za rukometašice „Mire“, koje su ove sezone osvojile „triplu krunu“, prvi put se domogle titule šampionki Premijer lige BiH, takođe prvi put stigle do pobjedničkog pehara u Kupu BiH, a treći put zaredom u svoje bogate vitrine stavile i trofej namijenjen najboljoj ekipi u Kupu Republike Srpske.

Upravu tu činjenicu da su bile uspješne u sva tri takmičenja, što je teško ostvariti, pohvalio je Pavić, čestitajući im na istorijskom podvigu koji će teško neko postići.

-Prijedor je bio poznat godinama po rukometu, ali se to povezivalo za muški, a od sada će ga poznavati i poštovati po ženskom rukometu i izuzetnim rezultatima „Mire“. To mora da cijeni svako ko voli mladost, sport, pobjede, a upravo pobjednički duh krasio je djevojke. Niste se zadovoljavale prvim mjestom samo u jednom nadmetanju. Htjele ste da budete u svakom prve, čestitam Vam jer ste osvojile sve što se osvojiti može. Teže je nešto steći, nego odbraniti i sada je na vama, a mlade ste i sposobne, da i dalje imate ciljeve da budete u vrhu. Uvijek da idete na prvo mjesto, jer ste u vremenima kada, poslije onoga što nas je zadesilo treba razmišljati o smještaju, zabrinutim licima ljudi, Vi ste darovale malo radosti. Zadovoljstvo je građana što je naš i vaš rad nagrađen, ne toliko novcem, koliko onim čime ste dokazale da se igrom stiže do rezultata i zaista Vam hvala za ono što ste uradile sa svoj klub i naš klub, za svoj grad i naš grad Prijedor čime možemo svi da se iskreno ponosimo – u dahu je biranim riječima u svom obraćanju poručio Pavić.

pavic-prijem za zrk mira (2)Potom je predsjednici ŽRK „Mira“ Nadi Đaković uručio kao skromnu nagradu mjesečni finansijski iznos nadoknade od 6.000 KM i poručio da su devojke zaslužile sedmodnevne pripreme gdje god to požele i da će im biti omogućene.

U ime igračica na prijemu se zahvalila kapiten, golman Ena Briševac, a takođe u ime vrijednih, dobrih i čestitih, kako je istakla rukometašica, trenera i članova Uprave, Đakovićeva je naglasila da je postojala stalna podrška od gradonačelnika Pavića, zamjenika gradonačelnika Milenka Đakovića, predsjednika Skupštine grada Seada Jakupovića i načelnice društvenih delatnosti Ljiljane Babić, jer da grad Prijedor nije stajao uz ovaj uzoran sportski kolektiv, sigurno je ne bi stiglo do ovakvih sjajnih dometa.

-Bez pomoći grada Prijedora ne bi od svega ovoga bilo ništa. Svakako bilo bi dobro da je ona i veća, ali skromni smo, kada znamo kakve su okolnosti u društvu, kakva je situacija sa zaposlenima, a tek nezaposleni u sadašnjosti gotovo i nemaju budućnosti. Dokazivanja je bilo mnogo u proteklih pet sezona, poslije trećeg i tri druga mjesta, s tim da smo prošle sezone pored vicešampionske titule bili finalisti Kupa BiH. Najdraže mi je prvo mjesto u Premijer ligu BiH. Zaslužili smo ga i prethodnih godina, ali su mnoge druge stvari uticale da od drugih do njega ne dođemo. Čak i iz Uprave, svjesni kroz šta smo sve prolazili, a iza nas je osam godina rada, nismo sa gotovo kompletnim igračkim sopstvenim kadrom postavljali takav imperativ već da budemo u vrhu. Djevojke su postavile sebi taj cilj i stali smo iza njih da ih u tome ispratimo. Kada su osvojile prvenstvo rekle su želimo i Kup BiH i opet smo organizacijom završnog turnira, koja je bila za pamćenje, omogućili im da ono što žele i ostvare. Ali sve zasluge pripadaju njima i njihovim trenerima – rekla je između ostalog Đakovićeva.

pavic-prijem za zrk mira (3)Dodala je da se veoma dobro radi sa mlađim selekcijama, koje su bile osnov svega, da postoji odlična druga ekipa, a da će se gradnjom nove sportske dvorane na Urijama stvoriti uslovi za još više treninga. Prijedorske rukometašice imale su po tri termina za kvalitetniji rad od po sat i po vremena, u dvorani „Mladost“. Njihova snaga videla se i u Banjaluci, kada su sa samo četiri treninga otišle na međunarodni turnir „Svetosavski kup“ i bile druge, porazom od beogradske Crvene zvezde, koja se vratila sa prirema na Jahorini pruživši im dostojan otpor.

Ponijele su pred gradonačelnika Pavića i taj pehar, kao i sve ostale, dobijene u trajno vlasništvo, kao i prelazne, a po završetku prijema, toplog, srdačnog, u vedroj sportskoj atmosferi, načinjen je i zajednički snimak pred zgradom Gradske uprave u Prijedoru.

N. Đerić