srna-poklon vatrogasna cisterna za novi grad (1)Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković uručio je ključeve vatrogasne cisterne koju je Prijedor poklonio vatrogasnoj jedinici u Novom Gradu.

Đaković je rekao da je riječ o saradnji dvije susjedne lokalne zajednice. “Važno je da se građani osjećaju bezbjedno i da vatrogasne jedinice, ukoliko zatreba, mogu reagovati blagovremeno”, rekao je Đaković.

Zamjenik načelnika opštine Novi Grad Zoran Starčević kaže da je lokalna uprava prepoznala značaj vatrogasne jedinice, koja će imati podršku i u narednom periodu.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice u Novom Gradu Nikola Rađenović kaže da je vatrogasna jedinica ove godine, osim cisterne, opreme za vezu i novih uniformi, opremljena i vatrogasnim kombi-vozilom, donacijom iz NJemačke.

srna-poklon vatrogasna cisterna za novi grad (2)“Važno je pomenuti da od ove godine imamo i plan zaštite od požara, strateški dokument sa smjernicama funkcionisanja jedinice”, rekao je Rađenović.

Rađenović očekuje da će do kraja godine ova jedinica dobiti čamac i dva ronilačka odijela za jedinicu za spasavanje na vodi i pod vodom.

“Naredne godine očekujemo da ćemo, posredstvom Vatrogasnog saveza Republike Srpske, dobiti vozilo sa nadogradnjom za gašenje požara na otvorenom”, istakao je Rađenović.

Prema njegovim riječima, vatrogasci u Novom Gradu ove godine imali su 84 uspješne intervencije.

SRNA