amp-direkcija“ArselorMital Prijedor” pritekao je u pomoć građanima Prijedora koji su pretrpjeli štetu usljed poplava, a nakon što bude urađena procjena šteta kompanija će se odrediti kako i na koji način će dalje postupiti i pružiti pomoć u sanaciji šteta i vraćanju života u normalu, saopšteno je iz ovog rudnika.

“Shodno potrebama, odmah je izvršena interventna uplata od 20.000 KM u budžet grada Prijedora za nabavku hrane, vode, higijenskog materijala i druge potrebe. Interventne grupe naših radnika na terenu su pomagali našim zaposlenima i stanovništvu pogođenom poplavama u čišćenju, pranju i dezinfikovanju”, navodi se u saopštenju.

Preduzeće je ustupilo strojeve, agregate, pumpe i ostalu neophodnu opremu, kako bi pomogli što većem broju unesrećenih, te opremilo studente Rudarskog fakulteta koji su volontirali u akcijama čišćenja.

“U saradnji sa sindikatom, predstavnici preduzeća su posjetili sve svoje radnike koji su nastanjeni u poplavnom terenu i uručili im pakete vode, sanitarnog materijala i dezinficijensa”, stoji u saopštenju.

Ranije je “ArselorMital Prijedor” uputio ljudstvo, strojeve i 2.000 kubnih metara kamena u Doboj radi rekonstrukciju željezničke pruge u Kostajnici, Prisoju i Kulašima.

SRNA