proleter-omarska (1)Omarska je doživjela drugi poraz ove sezone i prepustila prvu poziciju Slogi iz Doboja. Proleter je bio bolji na Radolinci sa ubjedljivih 3:0.

U prvih petnaestak minuta igralo se uglavnom na sredini bez šansi na obe strane. Ipak, već u 18. minutu domaćin dolazi u vođstvo. Devušić je prizemnim centaršutom na drugoj stativi pronašao Nedu Panića koji je pogodio za vođstvo Proletera. Omarska nije igralo toliko loše, ali u prvom poluvremenu nije uspjevala stvoriti ozbiljniju šansu.Treba izdvojiti samo šut Vedrana Panića nakon jedne dobre akcije, ali na poluvrijeme se otišlo sa vođstvom Proletera 1-0.

proleter-omarska (2)Sve uzbudljivo dešavalo se u samom finišu utakmice. U 71. minutu drugi žuti karton je dobio Arsenović iz Proletera. Međutim, Omarska je prednost igrača više imala samo osam minuta, jer je u 79. minutu drugi žuti karton dobio i Krecelj zbog prekršaja nad golmanom.

U 81.minutu penal za Proleter, ali Begović odlično brani, međutim lopta se odbija ponovo do igrača Proletera i novi penal za domaćina. Drugi put je Jokić bio siguran. Samo dva minuta kasnije penal za Omarsku, ali Vedran Panić nije uspio postići pogodak i vratiti neizvjesnost u ovu utakmicu.

U poslednjim trenucima susreta, Panić Nedo je sjajno istrčao kontru i uposlio Miladića, koji je postavio konačan rezultat, Proleter – Omarska 3:0.

Sloga iz Doboja je slavila takođe 3:0 protiv Mladosti, te se bodovno izjednačila sa Omarskom, ali zbog bolje gol razlike Sloga je trenutno prva. U sledećem kolu Omarsku čeka još jedno gostovanje i to u Doboju kod Željezničara kojem gori pod nogama. Sa druge strane, Sloga ide na teško gostovanje u Modriču.

proleter-omarska (3)Proleter: Omarska 3:0 (1:0)

Teslić
Stadion FK Proleter
Sudija: Lazarević Slađan (Petrovo)
Gledalaca: 200
Strijelci: Panić u 18., Jokić u 82. i Miladić u 90. minuti

Žuti kartoni:Jokić, Lukić, Hindija, Radonjić (Proleter), Grahovac, Krecelj, Zdjelar, Malešević (Omarska)
Crveni kartoni: Arsenović (Proleter) u 71., Krecelj (Ommarska) u 79.minuti

Proleter:
Đurić 7, Limić 7, Jokić 7,5, Arsenović 5,5, Devušić 7, Marković V. 7(Miladić 7), Panić 7,5, Hindija 7 (Stojčinović -), Marković N. 7 (Radonjić 7), Lukić 7, Nikolić 7

Omarska:
Begović 5,5, Nišević Nemanja 6, Romanić Bojan 6, Nišević Dejan 6, Anđić 5,5, Zdjelar 6 (Višić -), Grahovac 6, Panić 5,5, Romanić Darko 5,5 (Hrvaćanin 5), Jaćimović 5 (Malešević -), Krecelj 5

FK Omarska

proleter-omarska (4) proleter-omarska (5)