cjb prijedor-maloljetnik oruzjePolicijski službenici Policijske stanice Kostajnica, 26.10.2015. godine su došli do operativne informacije da maloljetno lice iz Kostajnice u svojoj porodičnoj kući posjeduju određenu količinu vojnog naoružanja, te da je isto u proteklom periodu kupio od lica M.R. iz Novog Grada.

Isti dan, na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Novi Grad, izvršen je pretres na dvije lokacije na području opštine Novi Grad.

Pretresi su izvršeni u Ulici Branka Ćopića u Novom Gradu, u kući koju koristi lice D.S. i njen maloljetni sin i u kući vlasništvo lica M.R.

Pretresom pomenutih lokacija policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli skraćenu poluautomatsku pušku, skraćeni karabin, prepravljeni puškomitraljez, topovski udar sa električnim detonatorom ručne izrade, pet okvira za puškomitraljez, 159 komada metaka i teglu sa neutvrđenom količinom baruta.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, bitit dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“protiv lica M.R. (1996) iz Novog Grada.

CJB Prijedor