brdo-fsa (4)Po kišovitom vremenu na stadionu „Vedro polje“ viđen je remi bez pogodaka domaćina sa začelja Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad i favorizovanog rivala, OFK Brdo-Karanovac 0:0.

Prvi su zaprijetili izabranici trenera Amira Kaltaka u 10.minuti. Besim Ibričić se, poslije „duplog pasa“ sa Rajkom Pekijom, u šesnaestercu protivnika oslobodio dvojice igrača, tukao ka golu na mjestu gdje nije bilo golmana gostiju Siniše Marčetića, ali je na gol-liniji pogodio Srđana Ducanovića.

U 18.minuti Haris Kaltak je dobro prošao po lijevom boku, tukao po zemlji, a lopta je prošla kraj suprotne stative, iako, da su njegovi saigrači bili prisebniji mogao je neko i pogoditi cilj.

Umalo da „brđane“, koji 288 minuta nisu zatresli mreže svojih rivala, od 6.kola kada je na gostovanju banjalučkom Željezničaru (1:3) Bojan Đurkić u 72.minuti donio izjednačenje, ne budu kažnjeni za promašaje.

U 23. minuti Siniša Milošević glavom iz blizine šalje loptu preko prečke.

I u nastavku, u 50. minuti, Milošević se našao u idealnoj prilici. Ovoga puta, takođe glavom, iskosa sa desne strane, uputio je loptu ka donjem desnom uglu Denisa Kardumovića, koji je odlično intervenisao i izbacio je u korner.

Uzvratio je u 72. minuti raspoloženi Pekija, kada je ciljao lijevi ugao iskusnog Marčetića, koji je odlično intervenisao. Još jednom se četiri minuta kasnije Pekija izborio po klizavom terenu za „dubinsku“ loptu i krenuo ka protivničkom golu, ali je isuviše oklijevao i spriječen je u namjeri da nešto više učini.

U 83.minutu dva crvena kartona, po jedan na obje strane. Marko Đenadija, koji je već imao i žuti karton, morao je u svlačionicu zbog udaranja Gorana Lukajića, ali je i ovaj u gužvi nasrnuo na Đurkića i „pocrvenio“.

Kapiteni među stativama dva tima bili su centralne figure susreta, ali je, ipak, epitet junaka ponio Kardumović.

U posljednjim trenucima na bravoruzan način odbranio je šut neometanog Nebojše Anđelića sa sedam-osam metara iskosa sa desne strane i sačuvao zasluženo osvojeni bod u Hambarinama.

Prema svemu viđenom remi je i najpravedniji ishod utakmice.

OFK Brdo-Karanovac 0:0

Hambarine
Stadion „Vedro polje“
Gledalaca: 50
Sudija: Branislav Todorović (Gradiška) 6,5
Žuti kartoni: Karupović, Đenadija, Kardumović (OFK Brdo), Vasilić, Vujičić, Marčetić (Karanovac)
Crveni kartoni: Marko Đenadija (OFK Brdo) i Goran Lukajić (Karanovac) u 83.minuti

OFK BRDO:
Kardumović 8, Stegić 6, Harambašić 6, Karupović 6, Đurkić 6,5, Đenadija 5,5, Vidović 5,5 (od 53. Subašić 6), S.Kaltak 6, Pekija 7 (od 90. Rašić -), Ibričić 6,5, H.Kaltak 6,5
Trener: Amir Kaltak

KARANOVAC:
Marčetić 7,5, Lukajić 5,5, Ducanović 6,5, Bojinović 6,5 (od 67. Anđelić -), Milošević 6, Vasilić 6 (od 46. Dedić 6), Aleksić 7, Babić 5,5 (od 74. Stanarević -), Grujić 7,5, Račić 6,5, Vujičić 5,5
Predstavnik kluba: Milan Bosančić

Igrač utakmice: Denis Kardumović

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com