atv-hor penzioneraU horu prijedorskog Doma za stara lica nema Milana i Julijane. Zato o njima pjevaju Bosa i Danica, članice jedinog ovakvog hora u Republici Srpskoj. Grupa je formirana prije dvije godine na radost štićenika koji su sami došli na ideju da se okupe i zapjevaju. I, čini se, da nisu pogriješili.

“Pjevamo i dobro nam je, u dobru smo kuću došli. Sve smo naučili i sviđa nam se. Ja sam ovdje stigla bez oba kuka a evo me, sad mogu i igrati”, kaže Bosa Muzgonja.

Sasvim dovoljno da se uvježba repertoar na kome su, uglavnom, starogradske pjesme. U Domu kažu da njihovi štićenici, ali i penzioneri koji im dolaze u Dnevni centar, vole da zapjevaju kad gode se ukaže prilika.

“Kad idemo na izlete oni pjevaju. Korisnici vole da se druže i pjevaju i to za njih mnogo znači”, rekla je Sabina Tenić, rukovodilac Odjeljenja socijalne zaštite i njege.

Od brojnih aktivnosti koje imaju u Domu hor je, jedna, od najpopularnijih.

Na nastupima nikad ne manjka publike pa tako očekuju punu salu i kada se zapjeva prvog oktobra, na Međunarodni dan starih lica. U goste im stiže i ministar zdravlja pa će se, dotad, hodnici svakodnevno oriti zbog proba.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

ATV BL