rudar prijedor-slavija-izvjestaj (6)Spisak koji je danas objavio selektor fudbalske U-21 reprezentacije Darko Nestorović, veliko je priznanje za Omladinski pogon Rudar-Prijedora, sve njegove mlade trenere i koordinatora Predraga Šorgu, člana Upravnog odbora.

Naime, na njemu se nalaze čak trojica igrača koji su prošli mlađe kategorije premijerligaša iz Prijedora.

Osim Siniše Saničanina i Ajdina Redžića koji nose dres banjalučkog Borca i koji su se već nalazili na spisku ove selekcije, po prvi put se na njemu nalazi i Aleksandar Jovičić, aktuelni prvotimac Rudar-Prijedora.

Ovaj dvadesetogodišnji mladić čija je prirodna pozicija desni bek i desni štoper a uspješno može igrati na poziciji lijevog beka, što je pokazao više puta.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam se po prvi put našao na spisku mlade reprezentacije što govori da su u Fudbalskom savezu pratili moje igre u Rudar-Prijedoru. Nadam se da ću svojim igračkim kvalitetima ispuniti očekivanje selektora i njegovih saradnika – rekao je Jovičić dodavši da je ovaj poziv veliki korak u njegovoj daljoj karijeri.

rudar prijedor-podgrmec-foto (5)Selektor U-21 reprezentacije BiH Darko Nestorović objavio je danas u Sarajevu spisak kandidata za predstojeću kvalifikacionu utakmicu sa Švajcarskom.

Spisak „U-21“ reprezentacije: Kenan Pirić (Sloboda Tuzla), Goran Karačić (Zrinjski), Kerim Memija (Željezničar), Haris Hajradinović (Gent, Belgija), Amir Hadžiahmetović (Željezničar), Miloš Šatara (Mladost Lučani, Srbija), Marin Popović (Čelik Zenica), Renato Gojković (Istra 1961, Hrvatska), Deni Milošević (Beveren, Belgija), Smail Prevljak (Red Bull Salzburg, Austrija), Aleksandar Jovičić (Rudar-Prijedor, Prijedor), Eldar Čivić (Slovacko, Češka Republika), Siniša Saničanin (Borac, Banja Luka), Damir Sadiković (Željezničar), Ajdin Redžić (Borac, Banja Luka), Dino Bajrić (Kaiserslautern, Njemačka), Josip Ćorluka (Široki Brijeg), Luka Menalo (Široki Brijeg), Armin Ćerimagić (Gornik Zabrze, Poljska), Kemil Festić (Albacete, Španija).

Govoreći o spisku „U-21“ reprezentacije selektor Nestorović kaže: „Nismo zadovoljni kako su pojedinci igrali u prethodnim utakmicama, te je spisak sada drugačiji. Greške su sastavni dio fudbala, ali nezalaganje je nedopustivo kada igrate u dresu sa državnim grbom. Nastojaćemo da iznenadimo Švajcarsku, kao što je Kazahstan nas i pokušaćemo da dođemo do pozitivnog rezultata. Nadam se da će ovi igrači opravdati očekivanja, jer teren je jedino mjerilo.“

Mlada reprezentacija BiH će kvalifikacioni meč sa Švajcarskom odigrati 8. oktobra 2015. u Bielu, a okupljanje mladih reprezentativaca je zakazano za 4.oktobar u hotelu „Park“ u Vogošći.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

ajdin redzic u akciji